ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αργολίδας σε συνεργασία με Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, θα υλοποιήσει δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10.30-11.15, στην πλατεία Αγίου Πέτρου.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ.

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες συζητούν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.

Στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης οι μαθητές/τριες σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων θα μοιράζουν μπαλόνια όπου θα αναγράφονται μηνύματα-λέξεις-συνθήματα και συναισθήματα εναντίον της βίας και του εκφοβισμού. Στις 11.00, οι μαθητές/τριες θα σπάσουν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και η ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές.

Η υλοποίηση της δράσης σε κεντρικό σημείο της πόλης αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε και να επικοινωνήσετε τη δράση συμβάλλοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος

Θεόδωρος Θάνος
Καθηγητής
Παιδαγωγικό Τμ. Ιωαννίνων Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ο υπεύθυνος της δράσης

Μερμίγκη Πετρούλα
Σχολική Ψυχολόγος ΠΕ23 του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αργολίδας

Ο Διευθυντής του Σχολείου Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αργολίδας
Ταραντίλης Σωτήρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γιάννης Γεωργόπουλος : Επίσκεψη στην Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη 

AGGELOS DRITSAS

Σταθερές οι τιμές των προϊόντων στο καλάθι του νοικοκυριού

AGGELOS DRITSAS

Παρέλασαν στην Ασίνη. Χρόνια πολλά Ελλάδα. 

AGGELOS DRITSAS

«Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο»: 9ος Αγώνας Δρόμου Μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής

AGGELOS DRITSAS

Καθαρισμοί κοίτης και εκβολών χειμάρρων στην Αργολίδα από την Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΣ : Οκτώ νέα μωράκια φιλοξενούσε σήμερα το πρωί η μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου μας

AGGELOS DRITSAS

12η Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης: Πρόσκληση συμμετοχής στην Έκθεση τοπικών προϊόντων

AGGELOS DRITSAS

18 θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Ναύπλιου

AGGELOS DRITSAS

ΤΟ ΑΝΑΠΛΙ ΕΜΠΡΟΣ ! & ΠΙΣΩ .. Έχουμε επίσημα τα βάθη Το έργο απέτυχε Εκατομμύρια χάθηκαν Οι ευθύνες είναι τεράστιες …

AGGELOS DRITSAS

Το Πορτοχέλι είναι από τους ομορφότερους προορισμούς της χώρας

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Άργους-Μυκηνών : Στην πόλη του Άργους βρέθηκε σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη

AGGELOS DRITSAS