ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Πάσχα 2024- Πότε πέφτει το ορθόδοξο και πότε το καθολικό- Πως καθορίζονται οι δυο εορτές και ποια πέφτει νωρίτερα

Το καθολικό Πάσχα είναι μια κινητή γιορτή που δεν συμπίπτει με το ορθόδοξο Πάσχα.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί οι καθολικοί καθορίζουν το Πάσχα σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο, σε αντίθεση με τους ορθόδοξους οι οποίοι βασίζουν το υπολογισμό του στο παλαιό ημερολόγιο. Για το λόγο αυτό το Πάσχα των Καθολικών γιορτάζεται νωρίτερα από αυτό των Ορθοδόξων.

Πάσχα 2024: Πότε πέφτει το ορθόδοξο και πότε το καθολικό
Πάσχα 2024: Πότε πέφτει το ορθόδοξο και πότε το καθολικό

Μάλιστα, το καθολικό Πάσχα μπορεί να εορταστεί από μια βδομάδα μέχρι και έναν ολόκληρο μήνα νωρίτερα σε σχέση με το ορθόδοξο Πάσχα. Υπάρχει ωστόσο και μια ειδική περίπτωση, που συμβαίνει κάποιες φορές βάσει συγκεκριμένων ημερομηνιών της εαρινής πανσελήνου, που η ημερομηνία των δύο Πάσχα, δηλαδή του εορτασμού του από τις δύο εκκλησίες συμπίπτει.

Πάσχα 2024- Πότε πέφτει το ορθόδοξο και πότε το καθολικό

Φέτος, το καθολικό Πάσχα πέφτει την Κυριακή 31 Μαρτίου ενώ το ορθόδοξο Πάσχα την Κυριακή 5 Μαΐου. Το ορθόδοξο Πάσχα θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εορτές στην Ελλάδα. Πλήθος πιστών συγκεντρώνεται σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας για να προσκυνήσει ολόκληρη τη μεγάλη εβδομάδα.

Το ορθόδοξο Πάσχα και το καθολικό Πάσχα έχουν συνήθως διαφορετικές ημερομηνίες επειδή οι δύο εκκλησίες χρησιμοποιούν διαφορετικά ημερολόγια για τον υπολογισμό. Το καθολικό Πάσχα υπολογίζεται σύμφωνα με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

Το ορθόδοξο Πάσχα υπολογίζεται σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο. Σπάνια η γιορτή του Πάσχα (ορθόδοξο και καθολικό) θα πέσει την ίδια μέρα. Η επόμενη ημερομηνία κατά την οποία θα συμπέσουν οι δύο αργίες θα είναι η 20η Απριλίου 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ:Αρχιερατικός εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Εκδήλωση στο Άργος: “Τριστέτσα – 20 Χρόνια μαζί με μια άλλη πανδημία”

AGGELOS DRITSAS

Διεθνές φεστιβάλ Πορτοχελίου-κτήμα Μάνεση

AGGELOS DRITSAS

Περισσότερα από είκοσι τσουβάλια σκυλοτροφής παρέδωσε σήμερα στο Δήμο Άργους –Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη για τη Γιορτή της Μητέρας

AGGELOS DRITSAS

Η Λιτανεία της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ DRONE

AGGELOS DRITSAS

ΚΕΡΑΝΗΣ | Από το ένδοξο παρελθόν στο θλιβερό παρόν ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άργους συμμετέχουν σε στάση εργασίας

AGGELOS DRITSAS

Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός: Για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, για τα παιδιάς μας, για τους γονείς μας

AGGELOS DRITSAS

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχθεί

AGGELOS DRITSAS