ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

«Η ομορφιά των νεφών στον ουράνιο θόλο είναι αδιαμφισβήτητη. Η τεχνολογική πρόοδος και οι συνεχείς μετρήσεις επιτρέπουν στην επιστημονική κοινότητα να κατανοήσει σε μεγάλο βαθμό τις διεργασίες δημιουργίας όλων των τύπων νεφών, συμπεριλαμβανομένων και των contrails. Ας εμπιστευτούμε, λοιπόν, την επιστημονική γνώση, που έχει ως πρωταρχικό σκοπό την κατανόηση του κόσμου γύρω μας και, μέσω αυτής, τη βελτίωση της ζωής στον πανέμορφο πλανήτη μας.»

Ο Κώστας Λαγουβάρδος και η Βασιλική Κοτρώνη, ερευνητές του Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών και συν-συγγραφείς του βιβλίου «Ψευδοεπιστήμες και θεωρίες συνωμοσίας», Κεφ: Νέφη τύπου contrail και αεροψεκασμοί, μας εξηγούν τι είναι τα νέφη και αν τελικά μας ψεκάζουν.

«Tι είναι τα νέφη;»

Τα νέφη αποτελούν έναν βασικό παράγοντα στη λειτουργία του κύκλου του νερού, δηλαδή στην κυκλική κυκλοφορία του στην επιφάνεια της γης, πάνω αλλά και κάτω από αυτή, διαδραματίζοντας επομένως έναν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας. Πέραν τούτου, όμως, τα νέφη, με τα χρώματα και τους σχηματισμούς τους, κάνουν επίσης πιο ενδιαφέρουσα και πιο όμορφη την εικόνα του ουράνιου θόλου. Ας φανταστούμε για λίγο πόσο μονότονος θα ήταν ο ουρανός δίχως αυτά, τα οποία όχι μόνο τον ομορφαίνουν, αλλά και εξασφαλίζουν την πολύτιμη βροχή και το χιόνι, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας όπως τη γνωρίζουμε.

«Τελικά μας ψεκάζουν;»

Προφανώς, το αφήγημα περί οργανωμένων αεροψεκασμών είναι απολύτως λανθασμένο. Η δημιουργία των contrails συνδέεται μεν με τις ανθρώπινες δραστηριότητες —στην προκειμένη περίπτωση με την πτήση των αεροσκαφών—, όμως δεν οφείλεται σε κάποια οργανωμένη προσπάθεια αεροψεκασμού· αντιθέτως, συνδέεται με μιαν απολύτως φυσική διεργασία, που προκαλεί τα νέφη όλων των ειδών. Άλλωστε, ένα υποτιθέμενο πείραμα ελέγχου των πολιτών μέσω αεροψεκασμών θα απαιτούσε τη συνέργεια χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι θα κατασκεύαζαν, θα μετέφεραν, θα αποθήκευαν και θα φόρτωναν τις χημικές ενώσεις σε αεροσκάφη, θα τα οδηγούσαν και θα απελευθέρωναν, τέλος, τις “ουσίες ελέγχου”. Ένα τέτοιο “σχέδιο”, τόσο μεγάλης κλίμακας και χρονικής διάρκειας, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να μείνει κρυφό και, αν πράγματι υλοποιούνταν, θα υπήρχαν οπωσδήποτε αδιάσειστα τεκμήρια της αλυσίδας παραγωγής και διασποράς τούτων των υλικών. Τέτοια τεκμήρια, ωστόσο, δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ!

πηγή: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (fb)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΚΙΒΕΡΙ ΑΡΓΟΥΣ : Αποκριάτικο δρώμενο αναβιώνοντας το έθιμο του αφανού. ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης: Το Αδάμι είναι ένα χωριό του Δήμου μας όπου κυριαρχεί το κτηνοτροφικο και αγροτικό κομμάτι!

AGGELOS DRITSAS

Νέα έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 21 & 22 Οκτωβρίου στον ιστορικό δρόμο της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ανακηρύχθηκαν και επίσημα οι 45 νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

50 επιχειρήσεις από τη Πελοπόννησο, η Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια στη FOOD EXPO 2024

AGGELOS DRITSAS

Ήττα για την ομάδα Κ14 της ΕΠΣ Αργολίδας από την ΕΠΣ Αθηνών

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ναυπλιέων: Εργαζόμαστε για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που μας κληροδοτήθηκαν. Και θα δώσουμε

AGGELOS DRITSAS

Eurostat: Πρωταθλήτρια η Πελοπόννησος στα τροχαία δυστυχήματα

AGGELOS DRITSAS

ΛΕΥΚΑΚΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ : “Εφυγε” απο τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Παναγιώτης Ν.Μίχος

AGGELOS DRITSAS

Το επόμενο iPad Mini θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το “Jelly Scrolling” στην οθόνη

AGGELOS DRITSAS

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Σαρακοστής

AGGELOS DRITSAS