– www.Dritsas.gr

Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2024 ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία της κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος στο Όρος Φαρμακα στην ορεινή Αργολίδα

Στον αγιασμό χωροστατησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος όπως και ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, Σπάρτης Ευστάθιος, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος όπως επίσης και ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος.

Στην τελετή των εγκαινίων το δήμο Ναυπλίου εκπροσώπησε ο δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός,η αντιδήμαρχος καθαριότητας Κωνσταντίνα Καραγιάννη όπως επίσης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Σωκράτης Δωρής.

Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος. Kαλοκαίρι 2024

Αγαπητό μου παιδί,

Με μεγάλη χαρά επικοινωνώ μαζί σου για να σου αναγγείλω την λειτουργία των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων στο “Φαρμακά”. Όλα τα προηγούμενα καλοκαίρια φιλοξενηθήκαμε σε διάφορες κατασκηνώσεις. Όμως από το φετινό καλοκαίρι αποκτήσαμε το δικό μας σπίτι. Οι κατασκηνώσεις του “Φαρμακά”, μετά από πολλές προσπάθειες, πολλούς κόπους και θυσίες, αλλά και πολλά έξοδα, ανακαινίστηκαν πλήρως, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε η διαμονή των παιδιών να είναι ευχάριστη και εποικοδομητική. Κτισμένη σε μία όμορφη καταπράσινη πλαγιά, μέσα στο ελατοδάσος  του Φαρμακά, περιμένει όλα τα παιδιά της Αργολίδας να περάσουν όμορφες και  ξένοιαστες ημέρες.

Η κατασκήνωση σου δίνει την ευκαιρία να γευθείς γνήσιες ανθρώπινες σχέσεις. Συμμετέχοντας στο κοινό πρόγραμμα καλλιεργείς τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοεκτίμηση, την συντροφικότητα, πράγματα πολύτιμα για την υγιή ωρίμανση της προσωπικότητάς σου. Παράλληλα καθώς αναλαμβάνεις κάποιες ευθύνες απέναντι στον εαυτό σου, όπως είναι το προσωπικό σου νοικοκυριό, αλλά και απέναντι στους άλλους, όπως είναι η κοινή ώρα του φαγητού, η ξεκούραση, το ομαδικό παιχνίδι, αποκτάς πολύτιμες εμπειρίες για την μετέπειτα ζωή σου. Ακόμη συμμετέχοντας στη λειτουργική ζωή της εκκλησίας μας, γεύεσαι την ουσία της Πίστης μας. Δοκιμάζεις την εμπειρία της ενότητας και της αδελφοσύνης. Με δύο λόγια η κατασκήνωση είναι ο χώρος, όπου κάθε παιδί παίζοντας μαθαίνει τη ζωή.

Ο Μητροπολίτης, οι Αρχηγοί, και τα Στελέχη της Κατασκήνωσης σε περιμένουμε και σου ευχόμαστε, Καλή Κατασκήνωση!!!

Με θερμές ευχές
Ο Αργολίδος Νεκτάριος  

ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Α. 19-25 Ιουλίου, αγόρια που έχουν τελειώσει την Τετάρτη
Δημοτικού μέχρι Α ́ Γυμνασίου

Β. 25 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου. Αγόρια που έχουν τελειώσει
την Β ́ Γυμνασίου έως Γ ́Λυκείου

Γ. 1-7 Αυγούστου. Κορίτσια που έχουν τελειώσει την
Τετάρτη Δημοτικού μέχρι Α ́ Γυμνασίου

Δ. 7-14 Αυγούστου. Κορίτσια που έχουν τελειώσει την Β ́
Γυμνασίου έως Γ ́Λυκείου.

Ε. 16- 19 Αυγούστου. Κορίτσια απόφοιτοι

ΣΤ. 19- 22 Αυγούστου. Αγόρια απόφοιτοι


ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
Υπεύθυνη Κοριτσιών: Χριστίνα Ματθαίου 694 669 6608

Υπεύθυνος αγοριών Δημοτικού: π. Δημήτριος Κρουσταλάκης
698 747 4766

Υπεύθυνος αγοριών Γυμνασίου: π. Αντώνιος Φιλιππής
694 941 5485

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Α’ και Γ’ περιόδου: 70 ευρώ
Β’ και Δ’ περιόδου: 80 ευρώ
Ε’ και ΣΤ’ περιόδου: 40 ευρώ

Link

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ 2024

Link

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ 2024

Ακολουθούν σε ηλεκτρονική μορφή τα έντυπα για τη δήλωση συμμετοχής:

Α. Δήλωση συμμετοχής

Β. Ερωτηματολόγιο υγείας

Γ. Έντυπο ιατρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η διπλή τραγωδία στα Σφακιά και ο 3ος της παρέας που έμεινε στο Ρέθυμνο και σώθηκε!

AGGELOS DRITSAS

Σύσκεψη στις Μυκήνες για τις Ζώνες Προστασίας του Μνημείου

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα 2 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Με μεταλλική ράβδο συνελήφθη ένας 23χρονος στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα στην Φρέγκαινα, αποτίοντας φόρο τιμής στους 24 εκτελεσθέντες.

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Γ.Ε.Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Ποσειδώνα Διδύμων 2024

AGGELOS DRITSAS

Ακαδημία Δρεπάνο

AGGELOS DRITSAS

ΤΑΣΟΣ ΧΡΟΝΗΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

AGGELOS DRITSAS

Πρεμιέρα για το “καλάθι του ‘Αη Βασίλη” – Ποιες κατηγορίες παιχνιδιών αφορά

AGGELOS DRITSAS

Η κυβερνητική ανικανότητα αφήνει την Αργολίδα έρμαιο της εγκληματικότητας

AGGELOS DRITSAS

Βρέθηκα στο κλειστό γυμναστήριο Λουτρακίου

AGGELOS DRITSAS