ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραβεύσεις μαθητών και μαθητριών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Αργολίδας

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση βράβευσης των μαθητών και μαθητριών του Νομού Αργολίδας που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Πυθαγόρας» και « Παιχνίδι και Μαθηματικά» έτους 2023.

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κύριος Βασίλειος Πολύδωρος, χαιρέτησε την εκδήλωση επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο της μαθηματικής παιδείας στην εκπαίδευση των νέων. Τόνισε, επίσης, την σπουδαιότητα της προσπάθειας που καταβάλλουν όλοι οι εκπαιδευτικοί με παιδαγωγικό τους σκοπό το βέλτιστο μαθησιακό αποτέλεσμα.

Η πρόεδρος του Παραρτήματος Αργολίδας, κυρία Σοφία Πούλου, στην ομιλία της αναφέρθηκε στις δράσεις του παραρτήματος που στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά συναδέλφων μαθηματικών του νομού μας, στην επίδραση της μαθηματικής σκέψης και της καλλιέργειας μαθηματικού λογισμού στη διάπλαση χαρακτήρων αλλά και πολιτισμικής ταυτότητας. Τέλος, παρομοιάζοντας τη διαδικασία μάθησης με μαραθώνιο δρόμο, παρότρυνε και ενθάρρυνε όλα τα παιδιά να προσπαθούν πάντα για κάθε υψηλό σκοπό και στόχο μέσα στο πλαίσιο ευγενούς άμιλλας.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κύριος Δρούτσας Παναγιώτης, Α΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ο κύριος Δρούτσας Π. αναφέρθηκε στο Επιστημονικό Σωματείο της Ε.Μ.Ε. το οποίο από το 1918 (έτος ίδρυσης) έως σήμερα, στηριζόμενο στην εθελοντική εργασία συναδέλφων μαθηματικών, προάγει τη μαθηματική παιδεία και ενισχύει όλα τα παιδιά που αγαπούν τη μαθηματική επιστήμη. Αναφέρθηκε, επίσης, στα περιοδικά που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. και στους διαγωνισμούς που διοργανώνει για τους σκοπούς αυτούς. Τέλος, συνεχάρη τους/τις διακριθέντες, τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους και τους γονείς που στέκονται αρωγοί κάθε προσπάθειάς τους.

Εκατόν δέκα μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων από όλο τον Νομό Αργολίδας βραβεύτηκαν και χειροκροτήθηκαν από το μεγάλο πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους Διευθύντριες και Διευθυντές σχολικών μονάδων. Συγχαίρουμε τα παιδιά που διακρίθηκαν και ευχόμαστε σε όλες και όλους υγεία και πρόοδο!

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Αργολίδας της Ε.Μ.Ε.,

Σοφία Πούλου, πρόεδρος
Ευάγγελος Σιέρρος, αντιπρόεδρος
Βασιλική Σωτηροπούλου, γενική γραμματέας
Δημήτριος Χρονόπουλος, ταμίας
Ευδοκία Μποζίνη, υπεύθυνη τύπου και ενημέρωσης
Ελένη Μηλιώτη, ειδική γραμματέας
Ορφανού Ιωάννα, υπεύθυνη βιβλιοθήκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στο Πάσχα ποντάρουν για οικονομική ανάσα οι έμποροι

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε μαζί με τα παιδιά της από το Άργος η γυναίκα που την χτύπησε και την περιέλουσε με χλωρίνη ο άντρας της (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Υπάλληλος beach bar έσκασε τα λάστιχα αυτοκινήτου κλιμακίου του ΣΔΟΕ

AGGELOS DRITSAS

Πένθος στην Νέα Κίο: έφυγε από την ζωή ο 22χρονος που βρέθηκε μαχαιρωμένος στο διαμέρισμά .

AGGELOS DRITSAS

Α. Πουλάς: Καθυστέρηση χωρίς τέλος για μεταφορά νερού Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια – Μπόρσια

AGGELOS DRITSAS

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Κοινόχρηστα ATM: Όλες οι τράπεζες σε ένα μηχάνημα με δωρεάν ή χαμηλού κόστους συναλλαγές

AGGELOS DRITSAS

19χρονος Γεωργιανός εισέβαλε με μαχαίρι σε γυμνάσιο – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

AGGELOS DRITSAS

Ο ηλικιωμένος κύριος Δημήτρης έχει Άνοια κι εχει χαθεί απο τις 17.00 στο Τολο.

AGGELOS DRITSAS