ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραβεύσεις μαθητών και μαθητριών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Αργολίδας

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση βράβευσης των μαθητών και μαθητριών του Νομού Αργολίδας που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Πυθαγόρας» και « Παιχνίδι και Μαθηματικά» έτους 2023.

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κύριος Βασίλειος Πολύδωρος, χαιρέτησε την εκδήλωση επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο της μαθηματικής παιδείας στην εκπαίδευση των νέων. Τόνισε, επίσης, την σπουδαιότητα της προσπάθειας που καταβάλλουν όλοι οι εκπαιδευτικοί με παιδαγωγικό τους σκοπό το βέλτιστο μαθησιακό αποτέλεσμα.

Η πρόεδρος του Παραρτήματος Αργολίδας, κυρία Σοφία Πούλου, στην ομιλία της αναφέρθηκε στις δράσεις του παραρτήματος που στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά συναδέλφων μαθηματικών του νομού μας, στην επίδραση της μαθηματικής σκέψης και της καλλιέργειας μαθηματικού λογισμού στη διάπλαση χαρακτήρων αλλά και πολιτισμικής ταυτότητας. Τέλος, παρομοιάζοντας τη διαδικασία μάθησης με μαραθώνιο δρόμο, παρότρυνε και ενθάρρυνε όλα τα παιδιά να προσπαθούν πάντα για κάθε υψηλό σκοπό και στόχο μέσα στο πλαίσιο ευγενούς άμιλλας.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κύριος Δρούτσας Παναγιώτης, Α΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ο κύριος Δρούτσας Π. αναφέρθηκε στο Επιστημονικό Σωματείο της Ε.Μ.Ε. το οποίο από το 1918 (έτος ίδρυσης) έως σήμερα, στηριζόμενο στην εθελοντική εργασία συναδέλφων μαθηματικών, προάγει τη μαθηματική παιδεία και ενισχύει όλα τα παιδιά που αγαπούν τη μαθηματική επιστήμη. Αναφέρθηκε, επίσης, στα περιοδικά που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. και στους διαγωνισμούς που διοργανώνει για τους σκοπούς αυτούς. Τέλος, συνεχάρη τους/τις διακριθέντες, τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους και τους γονείς που στέκονται αρωγοί κάθε προσπάθειάς τους.

Εκατόν δέκα μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων από όλο τον Νομό Αργολίδας βραβεύτηκαν και χειροκροτήθηκαν από το μεγάλο πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους Διευθύντριες και Διευθυντές σχολικών μονάδων. Συγχαίρουμε τα παιδιά που διακρίθηκαν και ευχόμαστε σε όλες και όλους υγεία και πρόοδο!

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Αργολίδας της Ε.Μ.Ε.,

Σοφία Πούλου, πρόεδρος
Ευάγγελος Σιέρρος, αντιπρόεδρος
Βασιλική Σωτηροπούλου, γενική γραμματέας
Δημήτριος Χρονόπουλος, ταμίας
Ευδοκία Μποζίνη, υπεύθυνη τύπου και ενημέρωσης
Ελένη Μηλιώτη, ειδική γραμματέας
Ορφανού Ιωάννα, υπεύθυνη βιβλιοθήκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης ο Γιώργος Γαβρήλος

AGGELOS DRITSAS

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

«Αποφασιστική δράση για την κλιματική προσαρμογή και την προστασία των πολιτών»

AGGELOS DRITSAS

Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου: Αποχή των δικηγόρων ως και 12 Φεβρουαρίου

AGGELOS DRITSAS

Γεωργόπουλος: Παραμονή των Θεοφανείων σήμερα και η μέρα ξεκίνησε με κάλαντα από τα παιδιά!

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε ενόψει χειμερινής περιόδου το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Δύσκολο και ανταγωνιστικό ήταν το Σαββατοκύριακο για τα τμήματα του Οίακα Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

“Έφυγε” ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου, Γιώργος Ροζής – Την Τρίτη η κηδεία του

AGGELOS DRITSAS

SUMMER ATHLETICS ,οι μικροί αθλητές του συλλόγου μας

AGGELOS DRITSAS

Σ.Α.Ε.Κ Άργους 

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: “Είμαστε απολύτως έτοιμοι να κυβερνήσουμε με σχέδιο την Πελοπόννησο μακριά από παλαιοκομματικά συστήματα”

AGGELOS DRITSAS

Θερμά συγχαρητήρια στη σχολική ομάδα χάντμπολ αγοριών του 2ου ΓΕΛ Άργους

AGGELOS DRITSAS