ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων: Σημαντικό έργο που θα επιτρέψει την επανασύσταση και επαναλειτουργία της δημοτικής πινακοθήκης

Οι τελευταίοι μήνες ήταν γεμάτοι προκλήσεις. Με απίστευτη δύναμη, υπομονή και επιμονή, με ομαδική προσπάθεια καταφέραμε να φροντίσουμε και να νοικοκυρέψουμε το χώρο όπου φυλάσσονται οι πίνακες ζωγραφικής της δημοτικής πινακοθήκης. 

Ο Δήμος μας προχώρησε σε μια διαδικασία φροντίδας, συντήρησης και αποκατάστασης των πινάκων ζωγραφικής. Έγινε η αναγνώριση και η επισκόπηση των ζημιών, η αποκατάσταση των χρωμάτων και η προστασία των πινάκων με κατάλληλα υλικά.

Επίσης, έγινε η απαραίτητη συντήρηση των πλαισίων και η εκτέλεση ειδικών διαδικασιών για την διατήρηση της αρχιτεκτονικής τους. Με αυτήν την φροντίδα συντήρησης και αποκατάστασης, διασφαλίσαμε ότι οι πίνακες θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση για τις επόμενες γενιές. 

Ο Δήμος έχει εμπιστευτεί την αποκατάσταση των πινάκων ζωγραφικής της δημοτικής πινακοθήκης σε διακεκριμένους ειδικούς. Οι ειδικοί αυτοί έχουν μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο της τέχνης και της αποκατάστασης έργων. Έχουν εκτελέσει παρόμοιες αποκαταστάσεις σε κορυφαία μουσεία και πινακοθήκες, ενώ έχουν αποκτήσει ευρεία αναγνώριση για την επαγγελματική τους αρτιότητα και εμπειρία.

Αυτό το σημαντικό έργο θα επιτρέψει την επανασύσταση και επαναλειτουργία της πινακοθήκης, προσφέροντας έναν ακόμη αξιόλογο πολιτιστικό πόρο για τον Δήμο μας.

Ηταν μια πολύ απαιτητική αποστολή. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία, την επαγγελματικότητα, την επιστήμη και την αγάπη για την τέχνη, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα διατηρήσει άθικτη την ομορφιά και την αξία αυτών των έργων. Με μεγάλη προσοχή και μεράκι, πραγματοποιήσαμε την οργάνωση και την ανακαίνιση των χώρων όπου φυλάσσονται και αποθηκεύονται, την αποκατάσταση και την συντήρηση των πινάκων, έτσι ώστε να μπορούν να ξαναπαρουσιαστούν μπροστά στα μάτια σας.

Οι πίνακες ζωγραφικής αποτελούν πολύτιμα κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και η σωστή τους φύλαξη και προβολή είναι ζωτικής σημασίας.

Είμαστε περήφανοι που σύντομα θα μπορούμε να σας παρουσιάσουμε αυτά τα έργα ξανά, γεμάτα ζωντάνια και ομορφιά.

Σας ενημερώνουμε ενδεικτικά ότι το πορτραίτο του Βασιλείου Κόκκινου κοσμεί το κλιμακοστάσιο μεταξύ 2ου και 3ου ορόφου του Δημαρχείου Ναυπλιέων.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Πολυχρονιάδου Ελίζα, Σύμβουλο συντήρησης και ανάδειξης πολιτιστικών μνημείων – Μουσειολόγο (Ειδικό συνεργάτη Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη) καθώς και τους συνεργάτες της.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Λαμπρινή Καρακούρτη – Ορφανοπούλου Διευθύντρια του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο.

ΔΟΠΠΑΤ

Δήμου Ναυπλιέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Οι προτεραιότητες και οι στόχοι για το 2024 – Ποια είναι τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης

AGGELOS DRITSAS

SOS : Χάθηκε στην Ασίνη Ναυπλίου το Σάββατο 20/1/2024 το βράδυ.

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Βάπτιση με 27 νονούς στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας

AGGELOS DRITSAS

Ηλικιωμένος βιντεοσκοπούσε ανήλικη μέσα σε λεωφορείο

AGGELOS DRITSAS

Νίκη για τα κορίτσια του Φείδωνα Άργους στο Μεσολόγγι

AGGELOS DRITSAS

Ένα μικρό διαμάντι στα όμορφα Ίρια Αργολίδας! Ο Αγιος Νικόλαος

AGGELOS DRITSAS

Καθυστέρηση στη διαδικασία αιτήσεων για το πρόγραμμα Παιδικών Σταθμών μέσω ΕΣΠΑ

AGGELOS DRITSAS

Πρόνοια Ναυπλίου: Ο δρόμος μετά το πανηγύρι στις 3 τα ξημερώματα

AGGELOS DRITSAS

Άργος: 410.000 ευρώ από την Περιφέρεια για ασφαλτόστρωση και συντήρηση του ορεινού οδικού δικτύου

AGGELOS DRITSAS

20 έως 22 Οκτωβρίου το Αναρριχητικό Φεστιβάλ Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

243 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο ΕΚΑΒ (ασθενοφόρα)

AGGELOS DRITSAS

Ανατριχιαστικό βίντεο: Η στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου που επέβαινε ο Κρίστιαν Όλιβερ και οι κόρες του

AGGELOS DRITSAS