ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων: Σημαντικό έργο που θα επιτρέψει την επανασύσταση και επαναλειτουργία της δημοτικής πινακοθήκης

Οι τελευταίοι μήνες ήταν γεμάτοι προκλήσεις. Με απίστευτη δύναμη, υπομονή και επιμονή, με ομαδική προσπάθεια καταφέραμε να φροντίσουμε και να νοικοκυρέψουμε το χώρο όπου φυλάσσονται οι πίνακες ζωγραφικής της δημοτικής πινακοθήκης. 

Ο Δήμος μας προχώρησε σε μια διαδικασία φροντίδας, συντήρησης και αποκατάστασης των πινάκων ζωγραφικής. Έγινε η αναγνώριση και η επισκόπηση των ζημιών, η αποκατάσταση των χρωμάτων και η προστασία των πινάκων με κατάλληλα υλικά.

Επίσης, έγινε η απαραίτητη συντήρηση των πλαισίων και η εκτέλεση ειδικών διαδικασιών για την διατήρηση της αρχιτεκτονικής τους. Με αυτήν την φροντίδα συντήρησης και αποκατάστασης, διασφαλίσαμε ότι οι πίνακες θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση για τις επόμενες γενιές. 

Ο Δήμος έχει εμπιστευτεί την αποκατάσταση των πινάκων ζωγραφικής της δημοτικής πινακοθήκης σε διακεκριμένους ειδικούς. Οι ειδικοί αυτοί έχουν μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο της τέχνης και της αποκατάστασης έργων. Έχουν εκτελέσει παρόμοιες αποκαταστάσεις σε κορυφαία μουσεία και πινακοθήκες, ενώ έχουν αποκτήσει ευρεία αναγνώριση για την επαγγελματική τους αρτιότητα και εμπειρία.

Αυτό το σημαντικό έργο θα επιτρέψει την επανασύσταση και επαναλειτουργία της πινακοθήκης, προσφέροντας έναν ακόμη αξιόλογο πολιτιστικό πόρο για τον Δήμο μας.

Ηταν μια πολύ απαιτητική αποστολή. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία, την επαγγελματικότητα, την επιστήμη και την αγάπη για την τέχνη, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα διατηρήσει άθικτη την ομορφιά και την αξία αυτών των έργων. Με μεγάλη προσοχή και μεράκι, πραγματοποιήσαμε την οργάνωση και την ανακαίνιση των χώρων όπου φυλάσσονται και αποθηκεύονται, την αποκατάσταση και την συντήρηση των πινάκων, έτσι ώστε να μπορούν να ξαναπαρουσιαστούν μπροστά στα μάτια σας.

Οι πίνακες ζωγραφικής αποτελούν πολύτιμα κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και η σωστή τους φύλαξη και προβολή είναι ζωτικής σημασίας.

Είμαστε περήφανοι που σύντομα θα μπορούμε να σας παρουσιάσουμε αυτά τα έργα ξανά, γεμάτα ζωντάνια και ομορφιά.

Σας ενημερώνουμε ενδεικτικά ότι το πορτραίτο του Βασιλείου Κόκκινου κοσμεί το κλιμακοστάσιο μεταξύ 2ου και 3ου ορόφου του Δημαρχείου Ναυπλιέων.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Πολυχρονιάδου Ελίζα, Σύμβουλο συντήρησης και ανάδειξης πολιτιστικών μνημείων – Μουσειολόγο (Ειδικό συνεργάτη Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη) καθώς και τους συνεργάτες της.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Λαμπρινή Καρακούρτη – Ορφανοπούλου Διευθύντρια του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο.

ΔΟΠΠΑΤ

Δήμου Ναυπλιέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τη πρώτη θέση πήρε ο Γιώργος Σμυρλής στο aquathlon kinds

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος: Δύο χρόνια χωρίς τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

AGGELOS DRITSAS

Καλή επιτυχία στην τοπική έκθεση “Γεύσεις και όψεις”στο Πορτοχέλι.

AGGELOS DRITSAS

“Ελλάς εν πλω”: Εκδηλώσεις στο Ναύπλιο για τη Ναυτική Εβδομάδα 2025

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΜΑΤΑ 2025: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του ομοιωματος της Τουρκικής Ναυαρχίδας

AGGELOS DRITSAS

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ντίνα Καραγιάννη : Δυστυχώς όσες προσπάθειες και αν γίνουν, δεν συμμαζευόμαστε… ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Για την επιτυχή λειτουργία του κατηχητικού σχολείου Ι.Ν.Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μάνεσι,

AGGELOS DRITSAS

Κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων στο Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

«Περπατάμε με Δύναμη-Ζούμε με Ελπίδα»

AGGELOS DRITSAS

Δυναμική διαμαρτυρία στην Αργολίδα για την άμεση εφαρμογή του Τεχνητού Εμπλουτισμού BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Περίπατος στο Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη

AGGELOS DRITSAS