ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Κιβέρι είναι ένα παραλιακό χωριό στον νομό Αργολίδος, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Άργους και την πόλη Ναυπλίου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το Κιβέρι είναι ένα ήσυχο παραθαλάσσιο χωρίο, ιδανικός προορισμός για διακοπές μιας και διατηρεί τον παραδοσιακό Ελληνικό του χαρακτήρα προσφέροντας όλα όσα χρειάζεται ο επισκέπτης.

BINTEO >>>>>>>>>

https://www.facebook.com/100095205450351/videos/992786698875993/

Λόγω της τοποθεσίας του το Κιβέρι συνδυάζει τις παραθαλάσσιες διακοπές με την εξερεύνηση της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΙΒΕΡΙ

Κιβέρι Ιδανικός τόπος διακοπών

Στο χωριό υπάρχουν όλα όσα χρειάζεται ένας επισκέπτης κάνοντας τις διακοπές του μοναδικές σε ένα παραδοσιακό Ελληνικό περιβάλλον. Υπάρχουν αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες όπου μπορείς να απολαύσεις φρέσκο ψάρι και παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό. Επίσης θα βρείτε καφετέριες και μπαρ όπου μπορείτε να διασκεδάσετε όλη την ημέρα μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι παραλίες του χωριού συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο μιας και είναι βραβευμένες με την μπλε σημαία για τα καθαρά νερά τους. Υπάρχουν δύο οργανωμένες παραλίες αλλά και πλήθος άλλων γύρω από το χωριό.

Το παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι, στις 28 Αυγούστου, όπου γιορτάζει η εκκλησία του χωριού Άγιος Ιωάννης. Στο χώρο του δημοτικού σχολείου του χωριού οργανώνεται το παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Κιβέρι στο χρόνο

Το Κιβέρι υπήρξε από τους αρχαίου χρόνους εμπορικός σταθμός με το λιμάνι της Λέρνης και της γύρω περιοχής. Επί της Φραγκοκρατίας και της Βυζαντινής περιόδου, λόγου του ωραίου κλίματος, υπήρξε τουριστικό θέρετρο. Μετά την κατάληψη του Ναυπλίου από τους Φράγκους χρησιμοποιήθηκε για παραθερισμό των οικογενειών των Φράγκων αρχόντων.

Κατά τη μυθολογία, εδώ είχε αγκυροβολήσει ο Δαναός. Στην περιοχή υπήρχε ναός του Γενέσιου Ποσειδώνα και επίσης στη θέση Άγιος Δημήτριος έχουν ανακαλυφθεί Μυκηναϊκοί τάφοι και υπολείμματα αρχαίου οικισμού και αρχαίου ναού στη θέση Άη-Λιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Συλλυπητήρια για την απώλεια του Γεωργίου Παγώνη

AGGELOS DRITSAS

Ακαδημία καλαθοσφαίρισης Α.Γ.Ο. Ναυπλίου!!

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ερμιονίδας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής δημοτικής οδού στη Δ.Κ. Θερμησίας

AGGELOS DRITSAS

Αύριο, Σάββατο 11:30 απέναντι από το Καρουζέλ

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Για αυτό ζητάω σήμερα την ψήφο σου

AGGELOS DRITSAS

Συνδιάσκεψη Στελεχών της ΝΔ Πελοποννήσου : Γιάννης Γεωργόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Σκακιστική Ακαδημία Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι 2024 :Μαρία Πήλουρη- Γιάννης Γεωργόπουλος ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

 ΦΙΛΜΑ Φίλοι μοτοσυκλέτας Αργολίδος

AGGELOS DRITSAS

Επειδή ότι ωραίο θέλω να το μοιράζομαι μαζί σου, θα σου μιλήσω για την αιμοδοσία.

AGGELOS DRITSAS

Η ξενάγηση, σήμερα, στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζονται από τον Δήμο Ερμιονίδας, οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης τοπικών φθορών των δημοτικών οδών

AGGELOS DRITSAS