ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το διήμερο της 28ης & 29ης Οκτωβρίου 2023, η 12η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη. Ένα φεστιβάλ με πρωταγωνιστή το μοναδικό Ρόδι της Ερμιόνης που μας φέρνει πιο κοντά με την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα μας.

Η γιορτή διοργανώθηκε με την εποπτεία του Αντιδημάρχου της ΔΕ Ερμιόνης, κ. Δαμιανού Κουτούβαλη και με τη συνεργασία του Νομικού Προσώπου Κ.Π.Α.Π.Π του Δήμου Ερμιονίδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Κοινότητας Ερμιόνης, των Ροδοπαραγωγών της Ερμιόνης, του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης και πολλών Ερμιονιτών εθελοντών.

Το φεστιβάλ, το οποίο είναι πλέον θεσμός για τον Τόπο μας, φέτος συγκέντρωσε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και κατάφερε να αναδείξει και να προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο το εξαιρετικής ποιότητας και ξεχωριστής γεύσης ρόδι της Ερμιόνης.

Το Ερμιονίτικο Ρόδι είναι ένα μοναδικό προϊόν μια ιδιαίτερης ποικιλίας που παράγεται αποκλειστικά στη γη της Ερμιονίδας. Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, έχει διακριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πωλείται ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π).

Η γιορτή ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου με την ποδηλατάδα μικρών και μεγάλων. Σημείο εκκίνησης η πλατεία Πεύκου και προορισμός ο γύρος της Ερμιόνης.

Το ίδιο βράδυ στο χώρο της πλατείας Πεύκου, εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες διασκέδασαν με τη μουσική συναυλία του συγκροτήματος των ΟΝΙΡΑΜΑ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε δράση για τους μικρούς μας φίλους με το κυνήγι του χαμένου θησαυρού από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κοιλάδας.

Η γιορτή κορυφώθηκε με την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι της Ερμιόνης.

Πολυάριθμοι και καλαίσθητοι πάγκοι από τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες, τους συλλόγους και τους φορείς του Δήμου Ερμιονίδας στήθηκαν από το πρωί και περίμεναν του επισκέπτες να γευτούν τον ευεργετικό χυμό του ροδιού και να θαυμάσουν κατασκευές και χειροτεχνήματα εμπνευσμένα από το ρόδι.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Ιωσήφ Γανώσης, οι Βουλευτές Αργολίδας κκ Γιάννης Ανδιανός, Γεώργιος Γαβρήλος και Ανδρέας Πουλάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, κ. Αναστάσιος Γανώσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ. Φώτης Δαμούλος και ο Ερμιονίτης Ροδοπαραγωγός κ. Δημήτρης Κόντος.

Αμέσως μετά, η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης του χοροδιδασκάλου Κωστή Σκούρτη, παρουσίασε μια σειρά παραδοσιακών Ερμιονίτικων χορών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας, ο φωτορεπόρτερ της ΕΡΤ και Πρόεδρος της Ένωσης φωτοειδησεογράφων, κ. Βασίλης Κουτρουμάνος, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο κόσμος περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης, γεύτηκε τις γαστρονομικές δημιουργίες του συντοπίτη μας σεφ, Δημήτρη Μπουρίκα και διασκέδασε υπό τους ήχους της μουσικής των ντόπιων καλλιτεχνών και της μελωδικής φωνή της Ιωάννας Σκανδάλη.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι συμπατριώτες μας δημοσιογράφοι, κα Μπάγια Αντωνοπούλου και ο κ. Γεώργιος Σαρρής.

Την γιορτή κάλυψαν τοπικά και εθνικά μέσα ενημέρωσης και πραγματοποιήθηκαν ζωντανές συνδέσεις από τους τηλεοπτικούς σταθμούς BEST TV, ΕΡΤ1, ALPHA, SKAI & MEGA.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της όμορφης γιορτής, στους Εθελοντές, τους Χορηγούς μας, του Παραγωγούς και σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 13η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη με την ευχή το ρόδι ως σύμβολο καλοτυχίας και αφθονίας να μας εξασφαλίσει μια καλή χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες.

Γραφείο Δημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους για τη λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου

AGGELOS DRITSAS

Με απόλυτη πλειοψηφία Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντώνης Βαρδάκας στον Δήμο Άργους – Μυκηνών 

AGGELOS DRITSAS

Πανελλήνια Συνάντηση Vespa – Σε Ναύπλιο και Άργος από τις 29 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

AGGELOS DRITSAS

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας

AGGELOS DRITSAS

Σημαντική νίκη με ανατροπή του ΑΟ Ερμιονίδας απέναντι στον Ποσειδώνα Λουτρακίου

AGGELOS DRITSAS

Στις 12/12/2024 πρωινές ώρες, εξαφανίστηκε

AGGELOS DRITSAS

Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Μιδέας

AGGELOS DRITSAS

 Επίθεση στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Στον Παναργειακό B.C. ο Γιώργος Λιάκος

AGGELOS DRITSAS

Full moon Party του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Θερμησίας

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΣ : Το Αντάμωμα των Μουσικών σχολείων της Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS