ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πένθος στο Ναύπλιο: Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανναυπλιακού Νίκος Φραντζόγλου

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανναυπλιακού Νίκος Φρατζόγλου σε ηλικία 78 ετών ύστερα από σοβαρά προβλήματα υγείας.Ο Νίκος Φραντζόγλου γεννήθηκε στις 8 Μαίου 1945 στην Κοκκινιά. Μετά τον Διαμαντή Ανδρώνη είναι ίσως ο κορυφαίος επιθετικός στην ιστορία του Πανναυπλιακού.

 Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 15 ετών παίζοντας στους ερασιτέχνες του Εθνικού Πειραιώς. Την περίοδο 1964-65 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και αγωνίστηκε σ’ ένα αγώνα Α’ Εθνικής με αντίπαλο τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο Καυτατζόγλειο (ο Εθνικός νίκησε 3-1). 

Αυτή ήταν και η μοναδική συμμετοχή του στην Α’ Εθνική, αφού στη συνέχεια δεν του δόθηκαν ανάλογες ευκαιρίες να αποδείξει τις ικανότητες του. 

Το 1966 ήρθε ως δανεικός στον Πανναυπλιακό για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στον Πανναυπλιακό του δόθηκε η ευκαιρία να ξεδιπλώσει του πλούσιο επιθετικό ταλέντο του σημειώνοντας 5 γκολ. 

Την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε επίσημα στον Πανναυπλιακό ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση του Ρασιδάκη στον Εθνικό Πειραιώς. Ο Φρατζόγλου εξελίχθηκε σε μόνιμο σκόρερ και ηγέτη του Πανναυπλιακού. 

Με την ομάδα του Ναυπλίου ο Πειραιώτης επιθετικός αναδείχτηκε δύο συνεχόμενες χρονιές (1967-68, 1968-69) πρώτος σκόρερ και πρωταθλητής Αργολίδας . 

Η εκτελεστική δεινότητα που διέκρινε το Νίκο Φρατζόγλου βοήθησε γρήγορα τον Πανναυπλιακό να επανέλθει στην Β’ Εθνική . Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατόρθωσε μέσα σε μόλις πέντε χρόνια (1969-74) να εισέλθει στο πάνθεον των « αθανάτων σκόρερ » της κατηγορίας (πάνω από 50 γκολ). 

Συνολικά σημείωσε 55 γκολ. Αναλυτικά οι επιδόσεις του ανά περίοδο στη Β’ Εθνική είχαν ως εξής: 1969-70: 13 γκολ, 1970-71: 10 γκολ, 1971-72: 11 γκολ, 1972-73: 12 γκολ και 1973-74: 9 γκολ. Επιπλέον την περίοδο 1970-71 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του κυπέλλου Ελλάδας πετυχαίνοντας 13 γκολ σε 7 αγώνες. 

Ο Φρατζόγλου συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Πανναυπλιακό ακόμα και στο τοπικό πρωτάθλημα μέχρι και την περίοδο 1978-79, όπου ανέλαβε και χρέη προπονητή. Το 1979 αποχώρησε από τον Πανναυπλιακό και ανέλαβε προπονητής του Π.Α.Ο. Παλαμήδη. 

Η απουσία του όμως από τον Πανναυπλιακό διήρκεσε μόλις ένα χρόνο , αφού την επόμενη χρονιά επανήλθε στην ενεργό δράση , για να τον ενισχύσει στο εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Ο βετεράνος πλέον (35 ετών) επιθετικός αγωνίστηκε για τρία ακόμη χρόνια πετυχαίνοντας συνολικά 16 γκολ !!! 

Μάλιστα την περίοδο 1982-83 δεν ήταν λίγες οι φορές, που ο προπονητής Γιάννης Γκαϊτατζής του εμπιστεύθηκε μια θέση στην επίθεση. 

Τελικά η κατάκτηση του εθνικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος την ίδια περίοδο αποτέλεσε τον καλύτερο τρόπο για να κλείσει την πολύχρονη καριέρα του. 

Ο Φρατζόγλου συνολικά με τον Πανναυπλιακό κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Αργολίδας (1968, 69,75, 77), 4 κύπελλα Αργολίδας (1975,77, 79, 82) και 1 πρωτάθλημα εθνικού ερασιτεχνικού (1983). Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική. 

Την διετία 1985-87 διετέλεσε βοηθός προπονητή του Πανναυπλιακού στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στο ίδιο πόστο (βοηθός του Γιάννη Παθιακάκη και του Γιώργου Παράσχου) εργάστηκε και την περίοδο 1992-93. Ωστόσο δεν ήταν λίγες οι φορές, που κοουτσάρισε ως πρώτος προπονητής τον Πανναυπλιακό. 

Ο Φρατζόγλου εργάστηκε επίσης ως προπονητής σε διάφορες ομάδες της Αργολίδας (A.E. Κρανιδίου), αλλά και της Αρκαδίας (Βρασιές στη Δ’ Εθνική). Τη μεγαλύτερη όμως επιτυχία του τη σημείωσε με τον Αστέρα Δρεπανιακό, όπου την περίοδο 1998-99 κατέκτησε το ντάμπλ στην Αργολίδα. Το 1999 επέστρεψε στον Πανναυπλιακό, όμως η τραγική εικόνα του συλλόγου τον ανάγκασε γρήγορα να εγκαταλείψει. Τα τελευταία χρόνια δούλεψε ως προπονητής στον Π.Α.Ο. Παλαμήδη (1999-2001) και στον Αρκάδιο (2001-02 ).

Ο ΦΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΚΟΛ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ “ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ” ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος βροχής – Επιμένουν και σήμερα οι καταιγίδες

AGGELOS DRITSAS

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

AGGELOS DRITSAS

Η ζωή ανήκει σε όλους με ίδιες ευκαιρίες

AGGELOS DRITSAS

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ.

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας στις πολύχρυσες Μυκήνες

AGGELOS DRITSAS

Επιστρέφει από τις ΗΠΑ μινωική λάρνακα-προϊόν λαθρανασκαφής

AGGELOS DRITSAS

23χρονος και 15χρονη νεκροί σε τροχαίο το βράδυ της Δευτέρας

AGGELOS DRITSAS

Επιτέλους Δήμαρχος στο τιμόνι του Γηροκομείου Ναυπλίου BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Πολυτεχνείο 1973: Η εξομολόγηση του οδηγού του τανκ στο «ΒΗΜΑ»

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων και συσκευών

AGGELOS DRITSAS

Γ΄ Εθνική: Μια ήττα και μια ισοπαλία για τις ομάδες της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS