ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ανδριανού για τα έργα του Αναβάλου με Σταϊκούρα και υπηρεσιακούς παράγοντες

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου με τους οποίους και συζήτησε την πορεία υλοποίησης των έργων του Αναβάλου.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά και τημεταφορά της αρμοδιότητας των έργων του Αναβάλου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Υποδομών, συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό κ. Σταϊκούρα και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και συζητήσαμε για την πορεία υλοποίησης του έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου. Ενημέρωσα τον Υπουργό για το ιστορικό αλλά και την τεράστια σημασία του έργου και είναι θετικό πως από πλευράς του έδειξε ενδιαφέρον και βούληση να επιλυθούν τα ζητήματα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά το έργο μεταφοράς και διανομής νερού από τα δίκτυα του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι,Μυκήνες,Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέαμε προϋπολογισμό 8,8 εκατομμύρια ευρώ, ως γνωστόν ο ανάδοχος που είχε προκύψει από τον διαγωνισμό δεν ανέλαβε την υλοποίηση με την επίκληση της αύξησης των τιμών των υλικών κατασκευής. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να ξαναξεκινήσει η διαδικασία επαναδημοπράτησης του έργου με τη σχετική αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του.

Σε ό,τι αφορά τα έργα επέκτασης των δικτύων του Αναβάλου στην Ερμιονίδα, προϋπολογισμού 68.350.000 ευρώ ήδη άνοιξαν οι προσφορές και υπάρχει προσωρινός μειοδότης. Έχει συνταχθεί το πρώτο πρακτικό και βάσει της διαδικασίας αναμένεται να παρέλθουν οι προβλεπόμενοι χρόνοι για την υποβολή τυχόν ενστάσεων. Εφόσον δεν υπάρξει ένσταση θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση προς Ασκληπιείο – Επίδαυρο όπου σε μεγάλο ποσοστό έχει υλοποιηθεί το έργο του κεντρικού αγωγού και των δεξαμενών, σ’ αυτή τη φάση προχωρά η κατασκευή της τρίτης καταληκτικής δεξαμενής, ζήτησα να προχωρήσει το συμπληρωματικό έργο της παράκαμψης της Νέας Τίρυνθας και του Αγίου Ανδριανού όπου προχωρά η σχετική μελέτη, καθώς και να προχωρήσει η μελέτη και το σχετικό έργο για τα απαιτούμενα επιπλέον δίκτυα διανομής.

Όπως σταθερά κάνω, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά κάθε βήμα της υλοποίησης αυτού του σημαντικότατου έργου και να πιέζω για την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δημοπρατούνται ξανά 7 έργα μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Στην Αργολίδα κλιμάκιο ελεγκτών από την Ταϊλάνδη για τις εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Τροχαίο τα ξημερώματα με 5 τραυματίες

AGGELOS DRITSAS

 Αναστασία – Σάσσα Αργυροπούλου : Συνεργεία του Τμήματος Καθαριότητας βρίσκονται διαρκώς σε διάφορα σημεία του Δήμου μας.

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Άργους Μυκηνών: Οι δημότες ξέρουν ότι ο Δ.Καμπόσος είναι ο δήμαρχος που χρειάζεται ο τόπος και το δηλώνουν!

AGGELOS DRITSAS

Το Ναύπλιο θα επισκεφθεί ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

AGGELOS DRITSAS

75χρονος στην Ερμιονίδα πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο

AGGELOS DRITSAS

Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή Λάκκες Κρανιδίου.

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου: Με την φωνή του Λαού οι νέοι “δικαστικοί χάρτες” ήδη καταρρέουν

AGGELOS DRITSAS

Γεωργόπουλος: Παραμονή των Θεοφανείων σήμερα και η μέρα ξεκίνησε με κάλαντα από τα παιδιά!

AGGELOS DRITSAS

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Πολιτικών Συνταξιούχων στην Τρίπολη – Λεωφορείο από Ναύπλιο και Άργος

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση σύγκλησης τακτικής συνεδρίασης Δημ. Συμβουλίου.

AGGELOS DRITSAS