ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ανδριανού για τα έργα του Αναβάλου με Σταϊκούρα και υπηρεσιακούς παράγοντες

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου με τους οποίους και συζήτησε την πορεία υλοποίησης των έργων του Αναβάλου.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά και τημεταφορά της αρμοδιότητας των έργων του Αναβάλου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Υποδομών, συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό κ. Σταϊκούρα και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και συζητήσαμε για την πορεία υλοποίησης του έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου. Ενημέρωσα τον Υπουργό για το ιστορικό αλλά και την τεράστια σημασία του έργου και είναι θετικό πως από πλευράς του έδειξε ενδιαφέρον και βούληση να επιλυθούν τα ζητήματα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά το έργο μεταφοράς και διανομής νερού από τα δίκτυα του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι,Μυκήνες,Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέαμε προϋπολογισμό 8,8 εκατομμύρια ευρώ, ως γνωστόν ο ανάδοχος που είχε προκύψει από τον διαγωνισμό δεν ανέλαβε την υλοποίηση με την επίκληση της αύξησης των τιμών των υλικών κατασκευής. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να ξαναξεκινήσει η διαδικασία επαναδημοπράτησης του έργου με τη σχετική αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του.

Σε ό,τι αφορά τα έργα επέκτασης των δικτύων του Αναβάλου στην Ερμιονίδα, προϋπολογισμού 68.350.000 ευρώ ήδη άνοιξαν οι προσφορές και υπάρχει προσωρινός μειοδότης. Έχει συνταχθεί το πρώτο πρακτικό και βάσει της διαδικασίας αναμένεται να παρέλθουν οι προβλεπόμενοι χρόνοι για την υποβολή τυχόν ενστάσεων. Εφόσον δεν υπάρξει ένσταση θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση προς Ασκληπιείο – Επίδαυρο όπου σε μεγάλο ποσοστό έχει υλοποιηθεί το έργο του κεντρικού αγωγού και των δεξαμενών, σ’ αυτή τη φάση προχωρά η κατασκευή της τρίτης καταληκτικής δεξαμενής, ζήτησα να προχωρήσει το συμπληρωματικό έργο της παράκαμψης της Νέας Τίρυνθας και του Αγίου Ανδριανού όπου προχωρά η σχετική μελέτη, καθώς και να προχωρήσει η μελέτη και το σχετικό έργο για τα απαιτούμενα επιπλέον δίκτυα διανομής.

Όπως σταθερά κάνω, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά κάθε βήμα της υλοποίησης αυτού του σημαντικότατου έργου και να πιέζω για την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με τον Στάνκογλου «Οιδίποδα» πέφτει φέτος η αυλαία στην Επίδαυρο

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος:Ο κ. Μαργέτας παρακολουθεί απαθής τους ταραξίες αιρετούς της παράταξής του

AGGELOS DRITSAS

Μαθητές του Π.ΕΠΑΛ Άργους μας προτρέπουν να συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Φιλικό του Παναργειακού με τον Παναθηναϊκό Β΄ στο ΔΑΚ Άργους

AGGELOS DRITSAS

Που και πότε θα διενεργεί rapid tests η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟμΥ) Αργολίδας από 4 έως 8/9

AGGELOS DRITSAS

«Ήρθα να με συλλάβετε γιατί χτύπησα ανήλικο»

AGGELOS DRITSAS

 Αναστάσιμη ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Ακόμα ένας τελικός για την ΓΕ ΝΑΥΠΛΙΟΥ!!!

AGGELOS DRITSAS

Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμύρας

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Προβληματισμός για τις κλημεντίνες και τα nova – Καλή χρονιά για το πορτοκάλι

AGGELOS DRITSAS

“ΟΝΕΙΡΕΎΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΧΩΡΊΣ ΒΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΊΖΕΙ ΑΠΌ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ”

AGGELOS DRITSAS

Θρίλερ : Πτώμα άνδρα βρέθηκε μέσα σε σακούλα σκουπιδιών

AGGELOS DRITSAS