ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ανδριανού για τα έργα του Αναβάλου με Σταϊκούρα και υπηρεσιακούς παράγοντες

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου με τους οποίους και συζήτησε την πορεία υλοποίησης των έργων του Αναβάλου.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά και τημεταφορά της αρμοδιότητας των έργων του Αναβάλου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Υποδομών, συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό κ. Σταϊκούρα και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και συζητήσαμε για την πορεία υλοποίησης του έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου. Ενημέρωσα τον Υπουργό για το ιστορικό αλλά και την τεράστια σημασία του έργου και είναι θετικό πως από πλευράς του έδειξε ενδιαφέρον και βούληση να επιλυθούν τα ζητήματα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά το έργο μεταφοράς και διανομής νερού από τα δίκτυα του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι,Μυκήνες,Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέαμε προϋπολογισμό 8,8 εκατομμύρια ευρώ, ως γνωστόν ο ανάδοχος που είχε προκύψει από τον διαγωνισμό δεν ανέλαβε την υλοποίηση με την επίκληση της αύξησης των τιμών των υλικών κατασκευής. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να ξαναξεκινήσει η διαδικασία επαναδημοπράτησης του έργου με τη σχετική αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του.

Σε ό,τι αφορά τα έργα επέκτασης των δικτύων του Αναβάλου στην Ερμιονίδα, προϋπολογισμού 68.350.000 ευρώ ήδη άνοιξαν οι προσφορές και υπάρχει προσωρινός μειοδότης. Έχει συνταχθεί το πρώτο πρακτικό και βάσει της διαδικασίας αναμένεται να παρέλθουν οι προβλεπόμενοι χρόνοι για την υποβολή τυχόν ενστάσεων. Εφόσον δεν υπάρξει ένσταση θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση προς Ασκληπιείο – Επίδαυρο όπου σε μεγάλο ποσοστό έχει υλοποιηθεί το έργο του κεντρικού αγωγού και των δεξαμενών, σ’ αυτή τη φάση προχωρά η κατασκευή της τρίτης καταληκτικής δεξαμενής, ζήτησα να προχωρήσει το συμπληρωματικό έργο της παράκαμψης της Νέας Τίρυνθας και του Αγίου Ανδριανού όπου προχωρά η σχετική μελέτη, καθώς και να προχωρήσει η μελέτη και το σχετικό έργο για τα απαιτούμενα επιπλέον δίκτυα διανομής.

Όπως σταθερά κάνω, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά κάθε βήμα της υλοποίησης αυτού του σημαντικότατου έργου και να πιέζω για την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μεγάλη νίκη των Δαναών

AGGELOS DRITSAS

Ιερέας Ελευθέριος Μίχος

AGGELOS DRITSAS

Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ανοίγει σήμερα τα πανιά του με τρία υπέροχα έργα.

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Ξεκίνησε η δίκη για το “Ταμείο Μολυβιάτη” με 47 κατηγορούμενους και 174 μάρτυρες

AGGELOS DRITSAS

Σταύρος Γαβρήλος: Αντιδήμαρχος Δημοτικού Φωτισμού ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

 Βρήκαν 320 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Συνεταιρισμών Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

ζωντανά : Ολυμπιακός vs Φιορεντίνα | ΤΕΛΙΚΟΣ UEFA Conference League 23/24

AGGELOS DRITSAS

Νέα σημαντικά έργα για την Αργολίδα ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος στη συνέλευση ΤΟΕΒ Ιρίων: Απαράδεκτη η απόφαση για διακοπή του ρεύματος στο κεντρικό Αντλιοστάσιο

AGGELOS DRITSAS

Κρανίδι. Θανατηφόρο τροχαίο, αν και φορούσαν κράνος δυστυχώς..

AGGELOS DRITSAS

ΑΑΔΕ: Δεν θα χρειάζεται επίσκεψη στην εφορία για τροποποιητικές δηλώσεις μεταβίβασης

AGGELOS DRITSAS