ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι ολοκλήρωσε τις εγγραφές του

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι ,και σε λίγες ημέρες θα μας δωθεί η δυνατότητα να ξεκινήσουν τα μαθήματα, να ξεκινήσει η 17η χρονιά λειτουργίας αυτής της σημαντικής δομής της δια βίου μάθησης  που λειτουργεί στο Γυμνάσιο Κρανιδίουκαθημερινα  τις απογευματινές ώρες .

Για όλους εμάς τους εκπαιδευτές -καθηγητές  είναι μια μεγάλη πρόκληση να υπηρετείς την εκπαίδευση ενηλίκων,  να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου σε ενηλίκους μαθητές τόσο σε ημεδαπούς όσο και σε αλλοδαπούς να τους δίνεις τα κατάλληλα εφόδια για να ξεκινήσουν ένα ταξίδι μάθησης, μία συλλογική προσπάθεια κοινωνικής σχολικής ένταξης ,μια αναζήτηση επαγγελματικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων ,μια καινούργια μορφή κοινωνικοποίησης.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ιδρύθηκαν για να δώσουν μια μεγάλη δεύτερη ευκαιρία σε πολλούς ενηλίκους συνανθρώπους μας να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική εκπαίδευση, να περιοριστούν οι κοινωνικοί αποκλεισμοί και να δωθούν  νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένας Ευρωπαίος θεσμός που συγχρηματοδοτείται τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τον Κρατικό προϋπολογισμό και θα λειτουργούν όσο υπάρχουν ενήλικοι μαθητές που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ,που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, για  να κερδίσουν με την συμμετοχή τους στις  εκπαιδευτικούς γραμματισμούς και από στις κοινωνικές δράσεις του σχολείου μας.

Πάντοτε τονίζω ότι η λειτουργία του σχολείου μας έχει την υποστήριξη του Δήμου Ερμιονίδας αλλά και της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου Κρανιδίου η οποία για όλα αυτά τα χρόνια μας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της και μας στηρίζει με κάθε τρόπο και μέσο το οποίο αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.

Αξίζει να επισημάνω ότι το σημαντικότερο είναι ότι να  ανατραπούν τα αρνητικά στερεότυπα που πολλές φορές υπάρχουν και εμποδίζουν κάποιους να τολμήσουν να έρθουν στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ο φόβος ενός αρνητικού σχολίου από κάποιον τρίτο για  ορισμένους λειτουργεί αποτρεπτικά για να τολμήσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την μεγάλη δεύτερη ευκαιρία.

Η ζωή μας πάντα θα έχει πολλές μεγάλες δεύτερες ευκαιρίες ας τις αξιοποιήσουμε, μπορούμε να τολμήσουμε αυτή είναι η αξία της δια βίου μάθησης που με τόσο επιμονή και υπομονή υπηρετούμε τόσα χρόνια.

Καλό ξεκίνημα ,θα είμαστε πάντα εδώ να ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε  την κοινή γνώμη για μεγάλη σημασία της λειτουργίας του Σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στην τοπική μας κοινωνία.

Τάσος Λάμπρου

Καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ελεύθεροι οι ανήλικοι που συνελήφθησαν στο Ναύπλιο για οπαδική βία

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τον αγώνα των αγροτών

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Ραδιενεργά απόβλητα “μπλοκαρίστηκαν” στο Σ.Μ.Α. Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS

Σαν σήμερα η συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στη Κίναρο

AGGELOS DRITSAS

Με επίκεντρο την αξιοποίηση της Καραθώνας ο λόγος του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού . ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Ο 8ος Αγώνας Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή αφιερωμένος στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

AGGELOS DRITSAS

Πλατφόρμα για ηλεκτρονικό «φακέλωμα» παραγωγών και εμπόρων αλκοολούχων ποτών

AGGELOS DRITSAS

Γιορτή Τουλίπας 2024!Σας περιμένουμε όλους!!

AGGELOS DRITSAS

Λιμνόφιδο: Το φίδι που προσποιείται το νεκρό για να γλιτώσει από τους κινδύνους

AGGELOS DRITSAS

Στο Δήμο Βέροιας ο Δήμαρχος, μαθητές και καθηγητές από το Δήμο Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Άργους Μυκηνών: Ανακαινίστηκαν οι χώροι των ΚΔΑΠ σε Άργος και Νέα Κίο

AGGELOS DRITSAS

1o κοιμητήριο Αθηνών-Όλοι οι σπουδαίοι τραγουδιστές στην ίδια γειτονιά ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS