ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ

Αλλαγές στην ανανέωση των διπλωμάτων για τους οδηγούς πάνω από 60 ετών

Τo Ευρωκοινοβούλιο εξετάζει μία πρόταση-βόμβα απαγορεύοντας την οδήγηση σε συγκεκριμένους οδηγούς τα βράδια στην προσπάθεια μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλει τη διαδικασία της ανανέωσης να έρχεται πιο σύντομα απ’ ότι σήμερα. Στην Ελλάδα ο οδηγός έχει την υποχρέωση ανανέωσης της άδειας οδήγησης μόλις συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο, στο μέλλον όλοι οι οδηγοί θα περνούν από αυτή τη διαδικασία 7 χρόνια νωρίτερα, σε ηλικία μόλις 60 ετών.

Οι οδηγοί άνω των 70 ετών θα ανανεώνουν το δίπλωμά τους ανά 5 χρόνια, ενώ εκείνοι που έχουν συμπληρώσει το 80ο έτος, θα επαναξιολογούνται ανά 2 χρόνια.

Η πρόταση για την αυστηριοποίηση της διαδικασίας ανανέωσης της άδειας οδήγησης έχει κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε περίπτωση που εγκριθεί θα αποτελέσει οδηγία την οποία οφείλουν αν ακολουθήσουν όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αλλαγή στα ηλικιακά όρια και στις διαδικασίες επανέκδοσης μιας άδειας οδήγησης αναμένεται να επηρεάσει περισσότερους από 57 εκατομμύρια κατοίκους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελώντας μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις των τελευταίων ετών.

Από τη στιγμή μάλιστα που η διαδικασία της ανανέωσης των διπλωμάτων οδήγησης θα περιλαμβάνει και εξετάσεις οι οποίες μέχρι σήμερα δεν είναι υποχρεωτικές και θα πιστοποιούν την ικανότητα ενός ηλικιωμένου να διατηρεί με ασφάλεια τον έλεγχο ενός οχήματος, οι αλλαγές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στην οδική ασφάλεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γηραιάς ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα, Σάββατο 20/4 στο Δημαρχείο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Γηροκομείο Άργους : ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα από το Δήμο Ναυπλιέων για ακαθάριστα οικόπεδα

AGGELOS DRITSAS

Νοτοπούλου – Γαβρήλος: Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς προς τους ανέργους η κατάργηση επιδομάτων

AGGELOS DRITSAS

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τα έργα στον Ι.Ν. Ταξιαρχών και του ρωμαϊκού ταφικού μνημείου στην Ερμιόνη

AGGELOS DRITSAS

Αντώνης Σαμαράς: Το παρασκήνιο πίσω από τη διαγραφή του και τα επόμενα βήματα

AGGELOS DRITSAS

Μαραθώνιος Ναυπλίου 2025: Μια Γιορτή του Αθλητισμού και της Συμμετοχής! BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου του κρασόκτιστου στην παραλία Καραθώνας Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Εγκαίνια του ναού του Αγίου Παϊσίου στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Δουλέμποροι έφερναν παράνομους μετανάστες ΑμεΑ και τους χρησιμοποιούσαν για επαιτεία

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες του 1821.

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Μπουραζάνης

AGGELOS DRITSAS