ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αργολίδα: Προβληματισμός για τις κλημεντίνες και τα nova – Καλή χρονιά για το πορτοκάλι

Μια καλή χρονιά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αναμένουν οι παραγωγοί πορτοκαλιού στη Αργολίδα. 

Μοναδικό «αγκάθι», μέχρι στιγμής, είναι η έλλειψη εργατικών χεριών, καθώς η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την απασχόληση εργατών από το Μπαγκλαντές έχει καθυστερήσει σημαντικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επερχόμενη συγκομιδή.

του Γιώργου Αργυρίου\

Προβληματισμός για Κλημεντίνη και Νova

Στην Αργολίδα, οι παραγωγοί εσπεριδοειδών περιμένουν με συγκρατημένη αισιοδοξία την εξέλιξη της χρονιάς που μέχρι τώρα αφήνει πολλές ελπίδες για μία καλή παραγωγή στα πορτοκάλια, αλλά προβληματίζει σε ό,τι έχει σχέση με τις Κλημεντίνες και τα Νova.

Όπως δήλωσε ο παραγωγός Βασίλης Λαλιάτσης, «στις περιοχές Λευκάκια, Δρέπανο και Ασίνη έχουμε μία ακαρπία με μειωμένη παραγωγή στην Κλημεντίνη, όπου η μείωση θα είναι αρκετά μεγάλη. Πτώση αναμένεται να υπάρχει και στα Νova. Αντίθετα, στα πορτοκάλια όλα δείχνουν ότι η παραγωγή θα είναι καλή, όπως και στα μανταρίνια ποικιλίας Page».

Για το ίδιο θέμα, από τις περιοχές Σκαφιδάκι, Κιβέρι, Ελληνικό και Μύλοι, ο παραγωγός Θωμάς Φάκλαρης δήλωσε ότι «αν και είναι νωρίς ακόμα, θα πούμε ότι συνολικά η παραγωγή είναι σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά μιλάμε για αυτήν τη στιγμή, αφού δεν γνωρίζουμε τι θα φέρει η επόμενη μέρα.

Στην περιοχή μας, οι Κλημεντίνες πάνε πάρα πολύ καλά ακόμα και στα μεγέθη. Σε άλλες περιοχές, ακούμε ότι υπάρχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά τις ποσότητες. Πλήρη εικόνα τόσο για τις Κλημεντίνες όσο και για τα πορτοκάλια θα έχουμε λογικά μετά τις 10 Οκτώβρη».

Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ήρας», ο Χάρης Μακρής σημείωσε ότι «μείωση θα έχουμε σίγουρα στις Κλημεντίνες, αλλά στα πορτοκάλια θα έχουμε μια καλή χρονιά. Η πιθανότητα μείωσης της παραγωγής δεν είναι ορατή. Το θετικό είναι η άνοδος της τιμής του χυμού που δεν φαίνεται να πέφτει, αφού η Βραζιλία έβγαλε χυμό και δεν έπεσε η τιμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στην παράταξη μας ο Ευθύμιος Δήμας.

AGGELOS DRITSAS

Το να με τιμά η νεότερη γενιά των εμπόρων της Πόλης σου 14 χρόνια μετά την αποχώρηση μου

AGGELOS DRITSAS

Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Άργους – Μυκηνών ταξιδεύουν στην Αθήνα στο Embassy Theater,

AGGELOS DRITSAS

Η Πελοπόννησος μπαίνει επίσημα στον χάρτη του πράσινου υδρογόνου

AGGELOS DRITSAS

 Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Άριας Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

ΣΠΑΝΕΙΚΑ ΑΡΓΟΥΣ :  ΙΧ συγκρούστηκε με αγριογούρουνο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Κολυμβητικές Ιπτάμενες επιτυχίες σε αγώνες Open Water σε Τολό και Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Καθορίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου Ναυπλιέων με τη σχολική κοινότητα

AGGELOS DRITSAS

Με τον Πέτρο Τατούλη και το Σχέδιο της Νέας Πελοποννήσου αξιοποιούμε στοχευμένα τα ανταποδοτικά οφέλη

AGGELOS DRITSAS

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Με την Διαδικασία του Αυτοφώρου Τρείς Δημοτικοί Υπάλληλοι από Άργος Οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια Ναυπλίου!

AGGELOS DRITSAS

 Και τέταρτο βρέφος πέθανε παρουσία της 24χρονης

AGGELOS DRITSAS