ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δημήτρης Πτωχός: «4,5 Εκατ. Ευρώ για τη Βελτίωση της Προσχολικής Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εκδόθηκε στο Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2021 – 2027  πρόσκληση που αφορά τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί) με προϋπολογισμό 4.500.000,00€ και δικαιούχους τους Δήμους της Περιφέρειας.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη και ανάπτυξη υποδομών που προάγουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της και ειδικότερα των νέων οικογενειών, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης και φροντίδας», ανέφερε, σχετικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Η πρόσκληση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα προς την αναβάθμιση των υποδομών που εξυπηρετούν την προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, προσφέροντας θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας, από βρέφη 2 μηνών έως νήπια 2,5 ετών και παιδιά έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, καθώς και η προστασία των παιδιών.

Παράλληλα, η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προσχολικής εκπαίδευσης θέτει τα θεμέλια για την επιτυχή απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από τα παιδιά. Οι επενδύσεις αυτές θα είναι απολύτως συμβατές με τη στρατηγική αποϊδρυματοποίησης και θα τηρούν πλήρως τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το θεσμικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, το Γενικό Σχόλιο 5, τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και τη Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2021-2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με τους Δημάρχους Μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

AGGELOS DRITSAS

Στα επιχειρηματικά βραβεία ο Δήμαρχος- τι δήλωσε ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από το Α.Τ. Τροιζήνας

AGGELOS DRITSAS

ΧΑΡΗΣ ΣΕΛΛΗΣ : Δεν υπάρχουν έξυπνοι και κορόιδα. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Εκδρομή του Συλλόγου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Ναυπλιέων προχώρησε στον καθαρισμό κάδων απορριμμάτων.

AGGELOS DRITSAS

Απολλώνειος Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκακίων

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Άργος με 8 θέματα

AGGELOS DRITSAS

Σε κατάσταση συναγερμού η ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας και ΠΕ Λακωνίας

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα είχα τη χαρά και την τιμή να παρευρεθώ στη γιορτή λήξης του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου

AGGELOS DRITSAS

Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Γεώργιος Διδασκάλου : Οραματιζόμαστε-Σχεδιάζουμε-Υλοποιούμε.

AGGELOS DRITSAS