ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δημήτρης Πτωχός: «4,5 Εκατ. Ευρώ για τη Βελτίωση της Προσχολικής Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εκδόθηκε στο Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2021 – 2027  πρόσκληση που αφορά τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί) με προϋπολογισμό 4.500.000,00€ και δικαιούχους τους Δήμους της Περιφέρειας.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη και ανάπτυξη υποδομών που προάγουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της και ειδικότερα των νέων οικογενειών, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης και φροντίδας», ανέφερε, σχετικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Η πρόσκληση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα προς την αναβάθμιση των υποδομών που εξυπηρετούν την προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, προσφέροντας θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας, από βρέφη 2 μηνών έως νήπια 2,5 ετών και παιδιά έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, καθώς και η προστασία των παιδιών.

Παράλληλα, η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προσχολικής εκπαίδευσης θέτει τα θεμέλια για την επιτυχή απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από τα παιδιά. Οι επενδύσεις αυτές θα είναι απολύτως συμβατές με τη στρατηγική αποϊδρυματοποίησης και θα τηρούν πλήρως τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το θεσμικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, το Γενικό Σχόλιο 5, τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και τη Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2021-2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΤΕΖΟ

AGGELOS DRITSAS

Κατατέθηκε ο Συνδυασμός “ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ” με επικεφαλής τον Γιάννη Γεωργόπουλο

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται η 2η Γιορτή Γκόγκας του Δήμου Άργους Μυκηνών!

AGGELOS DRITSAS

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021-2027

AGGELOS DRITSAS

Φυλλάδια για την ακρίβεια και το θέμα του Αναβάλου μοίρασε ο Βουλευτής Αργολίδας Α. Πουλάς

AGGELOS DRITSAS

Υποχρεώσεις Κηδεμόνων Ζώων Συντροφιάς βάσει του Ν. 4830/2021

AGGELOS DRITSAS

Στην τελική ευθεία για τα ξεχωριστά Θεοφάνεια της Ερμιόνης.

AGGELOS DRITSAS

Τη δυνατή ομάδα που θα αλλάξει την Αργολίδα παρουσίασε ο Πέτρος Τατούλης στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ : Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε την οδό Αιγίου στο Ναύπλιο.

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Με δωρεά οι αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου στη Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου

AGGELOS DRITSAS