ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δημήτρης Πτωχός: «4,5 Εκατ. Ευρώ για τη Βελτίωση της Προσχολικής Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εκδόθηκε στο Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2021 – 2027  πρόσκληση που αφορά τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί) με προϋπολογισμό 4.500.000,00€ και δικαιούχους τους Δήμους της Περιφέρειας.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη και ανάπτυξη υποδομών που προάγουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της και ειδικότερα των νέων οικογενειών, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης και φροντίδας», ανέφερε, σχετικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Η πρόσκληση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα προς την αναβάθμιση των υποδομών που εξυπηρετούν την προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, προσφέροντας θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας, από βρέφη 2 μηνών έως νήπια 2,5 ετών και παιδιά έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, καθώς και η προστασία των παιδιών.

Παράλληλα, η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προσχολικής εκπαίδευσης θέτει τα θεμέλια για την επιτυχή απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από τα παιδιά. Οι επενδύσεις αυτές θα είναι απολύτως συμβατές με τη στρατηγική αποϊδρυματοποίησης και θα τηρούν πλήρως τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το θεσμικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, το Γενικό Σχόλιο 5, τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και τη Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2021-2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στέλιος Κυριακού:Κάποτε προσπαθούσαμε να σώσουμε τους ανθρώπους από τα “άγρια” σκυλιά, τώρα προσπαθούμε να σώσουμε τα “άγρια” σκυλιά από τους ανθρώπους.

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Διακοπή υδροδότησης στον οικισμό του Αραχναίου

AGGELOS DRITSAS

9ου Delphi Economic Forum βρέθηκε για πρώτη φορά και η Επίδαυρος!

AGGELOS DRITSAS

Επιμελητηρίο Αργολίδας στην 88η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

AGGELOS DRITSAS

Κορινθία: Θρήνος για δύο νεαρά παιδιά που σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Κινέτα

AGGELOS DRITSAS

”Νέα Πελοπόννησος”: Την Τρίτη 3/10 θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στη Σπάρτη

AGGELOS DRITSAS

Άργος- 1η γιορτή γκόγκας | Με αρκετό κόσμο και πολύ κέφι

AGGELOS DRITSAS

Παραλία της Καραθώνας 11- 2 -2024 ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου άνοιξε την «Ομπρέλα Πρόληψης» για όλους

AGGELOS DRITSAS

Νέα ακτινολόγος ορκίστηκε στο Νοσοκομείο Άργους

AGGELOS DRITSAS

Συνελήφθη 69χρονος στη Κορινθία για διακεκριμένες κλοπές

AGGELOS DRITSAS

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το κλειστό γυμναστήριο Ζαχάρως

AGGELOS DRITSAS