ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εργαλειοποίησε το όνομά του για να αρνηθεί το αίτημα για την παρενθεσία

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ατελές αλλά θα το ψηφίσουμε, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στο Star προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα σταθεί απέναντι στην κοινωνική πρόοδο».

Ο ίδιος κληθείς να απαντήσει εάν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία εάν χρειαστεί απάντησε καταφατικά και υπογράμμισε ότι το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια «θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, σημείωσε: «Ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν;

Είπε ακόμα ότι το νομοσχέδιο είναι ατελές αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταθεί εμπόδιο στην κοινωνική πρόοδο. «Ας γνωρίζουν όλοι ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του και έβαλε στο στόχαστρο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά το συγκεκριμένο ζήτημα. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τη δήλωσή του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα δέσει τα παπούτσια του κ. μητσοτάκη είπε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ποντάρει ουσιαστικά στις ψήφους των ακροδεξιών βουλευτών της ΝΔ.

«Ο Μητσοτάκης εργαλειοποίησε το όνομά μου»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εργαλειοποίησε το όνομά του για να αρνηθεί το αίτημα για την παρενθεσία, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο. Ποτέ.

Το νομοσχέδιο είναι ατελές. Δεν έχουμε δει ακόμα μια λέξη από αυτό το νομοσχέδιο. Πρέπει να σημειώσω ότι η κυβέρνηση ήταν να το φέρει νωρίτερα. Στη συνάντησή μου με τον Μητσοτάκη μου είπε ότι θα το φέρει μέσα στην τετραετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη δική του πρόταση νόμου και τώρα ξαφνικά το φέρνει εκείνος. Τουλάχιστον επιτέλους φέρνει κάτι.

Είδα χθες τον κ. Μητσοτάκη να εργαλειοποιεί το όνομά μου και να χρησιμοποιεί μια φρασεολογία για τις παρένθετες που δεν τον τιμά. Δείχνει μια μικροπρέπεια που δεν τον τιμά. Εργαλειοποιεί το όνομά μου για να προωθήσει την πρότασή του στο ακροδεξιό εσωκομματικό του ακροατήριο, ας είναι. Ό,τι έχω πει στο ζήτημα δεν είναι εγωιστικό. Εγώ θέλω οι χιλιάδες οικογένειες που βασίζονται σε μια αλλαγή, να είναι πιο χαρούμενοι στη χώρα τους. Δεν είναι εγωιστικό αυτό».

«Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα διεκδίκησε μέρος της… πατρότητας του νομοσχεδίου, λέγοντας πως το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στο κόμμα του.

«Στο ζήτημα της τεκνοθεσίας υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν. Έχω ζητήσει από την ΚΟ μου να γίνει επεξεργασία ώστε το πλαίσιο να γίνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο και για τα ετερόφυλα και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασε και ο ίδιος και το Πατριαρχείο λέει πολλά για τη στάση τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ανδρέας Πουλάς: Να ενισχυθεί η Αργολίδα άμεσα με αστυνομικό προσωπικό

admin

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αργολίδας δημιούργησε εικονική επιχείρηση με “Αποξηραμένα Εσπεριδοειδή”

admin

Ο δάσκαλος έφτασε μια ανάσα από τις 100.000 ευρώ!

admin

Τάσος Χρόνης: Το Λυγουριό, ο υπέροχος τόπος μας, έχει ιστορία που δεν σηκώνει παζάρια και δυνατότητες που τον κάνουν μοναδικό !

diktio

Τραγωδία Έπεσε μέσα στο τζάκι και κάηκε ζωντανός!

admin

«Βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη με ίσες ευκαιρίες για όλους»

AGGELOS DRITSAS

Tου έκλεψαν μισό τόνο ελαιόλαδο από την αποθήκη

admin

Γ. Γαβρήλος: Το Νοσοκομείο Αργολίδας λειτουργεί σε οριακή κατάσταση – Σειρά συναντήσεων με εργαζομένους

diktio

Συναυλία από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλίου

diktio

Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου 19 Φεβρουαρίου 2024 LIVE BINTEO

admin

Με μεγάλη επιτυχία το χριστουγεννιάτικο bazaar στο Κουτσοπόδι Άργους

diktio

3η Γιορτή Κολύμβησης Μικρών Κολυμβητών στο Άργος

diktio