ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Apple θα φέρει τελικά το RCS στο iPhone αργότερα φέτος

Η Apple λέει ότι θα εφαρμόσει τις υπηρεσίες Rich Communications Services στα iPhone αργότερα φέτος.

Αν στέλνετε μηνύματα σε άλλον χρήστη iPhone, το iMessage είναι μια εξαιρετική εμπειρία. Αλλά τα πράγματα καταρρέουν αν στείλετε μήνυμα σε έναν χρήστη Android. Όπως ανέφερε για πρώτη φορά το 9to5Mac, αυτό θα βελτιωθεί αργότερα φέτος, όταν η Apple φέρει το RCS στο iPhone.

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τη μεγάλη διαμάχη Blue vs. Green bubble. Δυστυχώς, το να είσαι μια “πράσινη φούσκα” μπορεί να συνοδεύεται από ένα συγκεκριμένο στίγμα και από κατηγορίες φίλων που αποκόπτουν χρήστες Android από ομαδικές συνομιλίες συνολικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αν το άτομο στο οποίο στέλνετε μήνυμα δεν έχει iPhone, το iOS θα επιστρέψει στα SMS και MMS, την αρχαία μέθοδο αποστολής μηνυμάτων.

Αυτές οι δύο μέθοδοι δεν υποστηρίζουν πολλά σύγχρονα χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε συμπιεσμένες φωτογραφίες και βίντεο που μπορεί να μοιάζουν με σκουπίδια και σε ομαδικές συνομιλίες με υπο-μέρη. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια, καθώς τα SMS δεν υποστηρίζουν καμία μορφή κρυπτογράφησης. Το RCS, το οποίο δεν είναι και τόσο καινούργιο, υπόσχεται να διορθώσει πολλά από αυτά τα ζητήματα. Με το RCS, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω Wi-Fi και να στέλνετε μέσα υψηλότερης ποιότητας, ηχητικά μηνύματα και μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων. Με σωστή εφαρμογή, θα μπορούσε επίσης να προσθέσει κάποιο ποσό κρυπτογράφησης: περισσότερο από το SMS αλλά πιθανότατα λιγότερο από αυτό που προσφέρει σήμερα το iMessage.

Η Google πιέζει την Apple να υιοθετήσει το RCS εδώ και χρόνια και έχει προσπαθήσει να βελτιώσει την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ Android και iPhone. Αλλά μπορεί να κάνει μόνο τόσα πολλά χωρίς την Apple. Ακόμα και η Nothing κάνει σημαντικές προσπάθειες για να “φέρει το iMessage στο Android”. Την ίδια στιγμή, η ΕΕ χαρακτήρισε πρόσφατα το iMessage ως “εφαρμογή-gatekeeper” που απαιτείται να ανοίξει σε άλλα συστήματα. Ενώ η Apple πολεμάει αυτόν τον χαρακτηρισμό, έκανε μια ανακοίνωση-έκπληξη σήμερα. Η εταιρεία θα φέρει το RCS στα iPhones κάποια στιγμή αργότερα φέτος.

Αν επικοινωνείτε από συσκευή Apple σε συσκευή Apple, το iMessage θα εξακολουθεί να είναι το πρότυπο. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με μια συσκευή Android και το iPhone θα “επιστρέψει” στο RCS, όπως κάνει σήμερα με τα SMS και τα MMS.

Η Apple δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Αλλά σε μια δήλωση που δόθηκε στο 9to5Mac, ένας εκπρόσωπος της Apple είχε να πει τα εξής:

“Αργότερα το επόμενο έτος, θα προσθέσουμε υποστήριξη για το RCS Universal Profile, το πρότυπο όπως δημοσιεύεται σήμερα από το GSM Association. Πιστεύουμε ότι το RCS Universal Profile θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία διαλειτουργικότητας σε σύγκριση με τα SMS ή τα MMS. Αυτό θα λειτουργεί παράλληλα με το iMessage, το οποίο θα συνεχίσει να αποτελεί την καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple”.

Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα φτάσει το RCS στα iPhones ή πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την εξάπλωσή του από τη στιγμή που η Apple θα ξεκινήσει τη διαδικασία. Και εξακολουθούμε να έχουμε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα μοιάζει αυτή η εφαρμογή. Αλλά δεδομένης της επιμονής του Tim Cook μόλις πέρυσι ότι οι χρήστες της Apple δεν ζητούσαν από την εταιρεία να φέρει το RCS, πολλά φαίνεται να έχουν αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αναβιώνουν την Τσέτα στο Πόρτο Χέλι και τιμούν τη θάλασσα και τους ψαράδες

diktio

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Άργους Μυκηνών στον τέως Δήμαρχο: Τον αφήνουμε στην μοναξιά του…

AGGELOS DRITSAS

Με την Δύναμη της Προσφοράς σε πρώτο πρόσωπο για ένα Δήμο με ανάπτυξη και κοινωνική ευαισθησία.

admin

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας Ευάγγελος Πιπέρης παραμένει στο βαθμό του Ταξίαρχου

diktio

Δημήτρης Κρίγγος: Ανοίξαμε την Αιγαίου Πελάγους!!! – Άλλη μια παλιά πληγή που έρχεται από το μακρινό 1978

diktio

Αργολίδα: Συνελήφθη 42χρονος στο Άργος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

diktio

Δωρεά απινιδωτή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Ερμιονίδας

diktio

Μειώθηκαν οι χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ των τραπεζών

admin

ΑΚΑΔΗΜΙΑ 98 ΝΑΥΠΛΙΟΥ

admin

Επίθεση Μάκαρη για το καλό του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Κακοκαιρία με χιόνια και στα ορεινά της Πελοποννήσου από την Παρασκευή 

diktio

Η Αντωνία Κάππου υποψήφια με την παράταξη “Αλλαγή Πορείας”

diktio