ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πένθος στο Ναύπλιο: Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανναυπλιακού Νίκος Φραντζόγλου

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανναυπλιακού Νίκος Φρατζόγλου σε ηλικία 78 ετών ύστερα από σοβαρά προβλήματα υγείας.Ο Νίκος Φραντζόγλου γεννήθηκε στις 8 Μαίου 1945 στην Κοκκινιά. Μετά τον Διαμαντή Ανδρώνη είναι ίσως ο κορυφαίος επιθετικός στην ιστορία του Πανναυπλιακού.

 Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 15 ετών παίζοντας στους ερασιτέχνες του Εθνικού Πειραιώς. Την περίοδο 1964-65 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και αγωνίστηκε σ’ ένα αγώνα Α’ Εθνικής με αντίπαλο τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο Καυτατζόγλειο (ο Εθνικός νίκησε 3-1). 

Αυτή ήταν και η μοναδική συμμετοχή του στην Α’ Εθνική, αφού στη συνέχεια δεν του δόθηκαν ανάλογες ευκαιρίες να αποδείξει τις ικανότητες του. 

Το 1966 ήρθε ως δανεικός στον Πανναυπλιακό για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στον Πανναυπλιακό του δόθηκε η ευκαιρία να ξεδιπλώσει του πλούσιο επιθετικό ταλέντο του σημειώνοντας 5 γκολ. 

Την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε επίσημα στον Πανναυπλιακό ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση του Ρασιδάκη στον Εθνικό Πειραιώς. Ο Φρατζόγλου εξελίχθηκε σε μόνιμο σκόρερ και ηγέτη του Πανναυπλιακού. 

Με την ομάδα του Ναυπλίου ο Πειραιώτης επιθετικός αναδείχτηκε δύο συνεχόμενες χρονιές (1967-68, 1968-69) πρώτος σκόρερ και πρωταθλητής Αργολίδας . 

Η εκτελεστική δεινότητα που διέκρινε το Νίκο Φρατζόγλου βοήθησε γρήγορα τον Πανναυπλιακό να επανέλθει στην Β’ Εθνική . Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατόρθωσε μέσα σε μόλις πέντε χρόνια (1969-74) να εισέλθει στο πάνθεον των « αθανάτων σκόρερ » της κατηγορίας (πάνω από 50 γκολ). 

Συνολικά σημείωσε 55 γκολ. Αναλυτικά οι επιδόσεις του ανά περίοδο στη Β’ Εθνική είχαν ως εξής: 1969-70: 13 γκολ, 1970-71: 10 γκολ, 1971-72: 11 γκολ, 1972-73: 12 γκολ και 1973-74: 9 γκολ. Επιπλέον την περίοδο 1970-71 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του κυπέλλου Ελλάδας πετυχαίνοντας 13 γκολ σε 7 αγώνες. 

Ο Φρατζόγλου συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Πανναυπλιακό ακόμα και στο τοπικό πρωτάθλημα μέχρι και την περίοδο 1978-79, όπου ανέλαβε και χρέη προπονητή. Το 1979 αποχώρησε από τον Πανναυπλιακό και ανέλαβε προπονητής του Π.Α.Ο. Παλαμήδη. 

Η απουσία του όμως από τον Πανναυπλιακό διήρκεσε μόλις ένα χρόνο , αφού την επόμενη χρονιά επανήλθε στην ενεργό δράση , για να τον ενισχύσει στο εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Ο βετεράνος πλέον (35 ετών) επιθετικός αγωνίστηκε για τρία ακόμη χρόνια πετυχαίνοντας συνολικά 16 γκολ !!! 

Μάλιστα την περίοδο 1982-83 δεν ήταν λίγες οι φορές, που ο προπονητής Γιάννης Γκαϊτατζής του εμπιστεύθηκε μια θέση στην επίθεση. 

Τελικά η κατάκτηση του εθνικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος την ίδια περίοδο αποτέλεσε τον καλύτερο τρόπο για να κλείσει την πολύχρονη καριέρα του. 

Ο Φρατζόγλου συνολικά με τον Πανναυπλιακό κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Αργολίδας (1968, 69,75, 77), 4 κύπελλα Αργολίδας (1975,77, 79, 82) και 1 πρωτάθλημα εθνικού ερασιτεχνικού (1983). Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική. 

Την διετία 1985-87 διετέλεσε βοηθός προπονητή του Πανναυπλιακού στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στο ίδιο πόστο (βοηθός του Γιάννη Παθιακάκη και του Γιώργου Παράσχου) εργάστηκε και την περίοδο 1992-93. Ωστόσο δεν ήταν λίγες οι φορές, που κοουτσάρισε ως πρώτος προπονητής τον Πανναυπλιακό. 

Ο Φρατζόγλου εργάστηκε επίσης ως προπονητής σε διάφορες ομάδες της Αργολίδας (A.E. Κρανιδίου), αλλά και της Αρκαδίας (Βρασιές στη Δ’ Εθνική). Τη μεγαλύτερη όμως επιτυχία του τη σημείωσε με τον Αστέρα Δρεπανιακό, όπου την περίοδο 1998-99 κατέκτησε το ντάμπλ στην Αργολίδα. Το 1999 επέστρεψε στον Πανναυπλιακό, όμως η τραγική εικόνα του συλλόγου τον ανάγκασε γρήγορα να εγκαταλείψει. Τα τελευταία χρόνια δούλεψε ως προπονητής στον Π.Α.Ο. Παλαμήδη (1999-2001) και στον Αρκάδιο (2001-02 ).

Ο ΦΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΚΟΛ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ “ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ” ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος στη συνέλευση ΤΟΕΒ Ιρίων: Απαράδεκτη η απόφαση για διακοπή του ρεύματος στο κεντρικό Αντλιοστάσιο

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ερμιονίδας: Αντικατάσταση φθαρμένων και κατεστραμμένων πινακίδων οδικής σήμανσης

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης

AGGELOS DRITSAS

Ασφαλτοστρώσεις στην πόλη του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Με τη δύναμη της συνεργασίας και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών

AGGELOS DRITSAS

Ο Γ. Ανδριανός στις φετινές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο προς τιμήν του Ιωάννη Καποδίστρια ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Πτωχός: Στα εγκαίνια της ιστορικής Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας

AGGELOS DRITSAS

ΧΑΡΗΣ ΣΕΛΛΗΣ : Οικογένεια , ακόμα και μετά από μια δύσκολη μέρα ,

AGGELOS DRITSAS

“Κλείδωσαν” πολύ χαμηλά οι τιμές για τα πράσινα τιμολόγια

AGGELOS DRITSAS

Κοπή βασιλόπιτας του ΣΔΕ Κρανιδίου στο Πορτοχελι

AGGELOS DRITSAS

426 σχολικές μονάδες σε 245 Δήμους και στις 13 Περιφέρειες της χώρας

AGGELOS DRITSAS