ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς να λάβετε το μερίδιό σας από τον διακανονισμό της Apple ύψους $25 εκατομμυρίων για την Οικογενειακή κοινή χρήση

Εάν χρησιμοποιήσατε την “Οικογενειακή κοινή χρήση” μεταξύ 2015 και 2019, ενδέχεται να δικαιούστε αποζημίωση.

Η Apple διευθέτησε αυτή την εβδομάδα μια ομαδική αγωγή που κατηγόρησε την Apple ότι παρουσίασε ψευδώς τον τρόπο με τον οποίο οι συνδρομές σε εφαρμογές τρίτων λειτουργούσαν με την Οικογενειακή κοινή χρήση.

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η Apple συμφώνησε να καταβάλει $25 εκατομμύρια σε άτομα που συμμετείχαν σε μια ομάδα Οικογενειακής κοινής χρήσης με τουλάχιστον ένα άλλο μέλος που είχε επίσης συνδρομή στην εφαρμογή μέσω του App Store μεταξύ 21 Ιουνίου 2015 και 30 Ιανουαρίου 2019.

Το ζήτημα έγκειται στον τρόπο με τον οποίο μοιράζονταν οι συνδρομές Οικογενειακής κοινής χρήσης. Το Family Sharing διαφημίζεται ότι επιτρέπει στους συμμετέχοντες να μοιράζονται συνδρομές- ωστόσο, η Apple επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να μην επιτρέπουν στις οικογένειες να μοιράζονται συνδρομές στις εφαρμογές της, γεγονός που οδήγησε στη μήνυση.

Αν και η Apple επέλεξε τον διακανονισμό, αρνείται ότι προέβη σε παραπλανητικές ψευδείς δηλώσεις σχετικά με το Family Plan και αντ’ αυτού προβαίνει σε διακανονισμό λόγω του κόστους που συνεπάγεται η μετάβαση σε δίκη ενόρκων, αναφέρει το 9to5Mac.

Κάθε μέλος της ομαδικής αγωγής αναμένεται να λάβει περίπου $30 ως μέρος του διακανονισμού, ωστόσο, ο αριθμός αυτός μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το πόσες αξιώσεις θα υποβληθούν. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των αξιώσεων, κανένας ενάγων δεν θα λάβει περισσότερα από $50. Από το συνολικό ποσό, 10 εκατομμύρια δολάρια του διακανονισμού θα διατεθούν για την κάλυψη των δικηγορικών αμοιβών.

Επί του παρόντος αποστέλλονται ηλεκτρονικά μηνύματα στους δικαιούχους πελάτες. Εάν λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα, θα έχετε προθεσμία μέχρι την 1η Μαρτίου 2024 για να καταθέσετε την απαίτησή σας. Η ακρόαση για την τελική έγκριση της αγωγής έχει προγραμματιστεί για τις 2 Απριλίου 2024, οπότε θα περιμένετε μέχρι το καλοκαίρι για να δείτε τα χρήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του διακανονισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σ.Α.Ε.Κ Άργους

AGGELOS DRITSAS

Τίγρεις-Φείδων Άργους 1-1

admin

Άργος: Ο Κώστας Παναγιώτου επέστρεψε στον Παναργειακό

diktio

Η «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη παρουσιάζει το σύνολο των υποψηφίων της

diktio

60.000 ραντεβού για την έκδοση νέας ταυτότητας έχουν κλειστεί έως σήμερα

diktio

Νέα σοβαρή κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επιμονή Κασσελάκη για αλλαγές στο κόμμα

admin

46χρονη αστυνομικός κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στα μάτια του άντρα της

AGGELOS DRITSAS

Τέλη κυκλοφορίας: Πληρωμή με το μήνα για άρση ακινησίας

AGGELOS DRITSAS

Την πίτα της για το 2024 έκοψε η Αναπτυξιακή Πάρνωνας 

admin

ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας: Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε χωριά του Άργους

diktio

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού

AGGELOS DRITSAS

Εγκρίθηκε ο Ισολογισμός – Απολογισμός του Δήμου Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2022

diktio