ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμύρας

Στην ημερίδα για τη διαβούλευση της 1ης αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας του υδατικού διαμερίσματος δυτικής Πελοποννήσου, παρευρέθηκαν σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Αναστάσιος Αδαμόπουλος.

Στην παρέμβασή του Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας αρχικά ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία την Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου, καθώς και τη μελετητική εταιρεία εκπόνησης των σχεδίων διαχείρισης. Στη συνέχεια ανέφερε τη σπουδαιότητα της ημερίδας και αυτό διότι τίθενται οι στόχοι διαχείρισης των πλημμυρών στις περιοχές επικινδυνότητας, με σκοπό την μείωση των αρνητικών συνεπειών στην ανθρώπινη ζωή, στο περιβάλλον και στην οικονομική δραστηριότητα των επικίνδυνων περιοχών.

Παράλληλα προτείνονται, με τα υπόψη σχέδια, οι κατάλληλες πρωτοβουλίες μείωσης της πιθανότητας εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, μέσω υλοποίησης των αντίστοιχων έργων.  Επίσης ανέφερε την αρμοδιότητα της Περιφέρειας στην υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, τονίζοντας ότι δεν έχουν εκχωρηθεί από την πολιτεία οι αντίστοιχοι πόροι,  παρεμβάσεις όμως γίνονται συνεχώς μέσω κατάλληλων έργων, αλλά και με το μηχανολογικό εξοπλισμό της Περιφερειακής Ενότητας, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τα εγκεκριμένα σχέδια διαχείρισης.

Στόχος παραμένει, ανέφερε κλείνοντας, η προώθηση όλων των απαραίτητων καθαρισμών ποταμών και ρεμάτων, η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του νομού, όπως στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και στις πεδινές περιοχές του ποταμού Παμίσου, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλή επικινδυνότητα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης στελέχη της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, των τμημάτων Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας και του ΓΟΕΒ Παμίσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ναύπλιο: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση για την τραγωδία των Τεμπών BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Με Τιμή και Πίστη υποδέχτηκε τον Νέο Μητροπολίτη Μαντινείας καιΚυνουρίας

AGGELOS DRITSAS

Το πρώτο δρομολόγιο με ανακυκλώσιμα του Νηπιαγωγείου Διδύμων παραδόθηκε!

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : Έκοψαν την πίτα τους οι χειμερινοί κολυμβητές στην Αρβανιτια στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Lidl: Πρόστιμο 5.000€ σε κατάστημα στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Η Κομματική Οργάνωση Αργολίδας του ΚΚΕ, σας καλεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Συνταξιούχοι δεν αντέχουμε άλλο την ακρίβεια 

AGGELOS DRITSAS

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε από τη ζωή ο  ο Κωνσταντίνος Καραμάνος

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης: Το Λυγουριό, ο υπέροχος τόπος μας, έχει ιστορία που δεν σηκώνει παζάρια και δυνατότητες που τον κάνουν μοναδικό !

AGGELOS DRITSAS

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑΛ) ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Αυτή είναι η 40χρονη που δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου

AGGELOS DRITSAS