ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το 1ο Λύκειο Ναυπλίου συμμετείχε στο βιωματικό εργαστήριο «Go4Mint»

Το 1ο ΓΕ.Λ. Ναυπλίου συμμετείχε στο βιωματικό εργαστήριο «Go4Mint» του Goethe-Institute Athen. Συγκεκριμένα, στις 21/9 και 5/10 2 ομάδες μαθητών της Α και Β Λυκείου παρακολούθησαν τη δράση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου υπό την ευθύνη της κ. Κλεοπάτρας Μανουσάκη, υπεύθυνη ΕΚΦΕ Αργολίδας σε συνεργασία με το κ. Ιωάννη Γιατράκο, υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων Αργολίδας. 

Τα θεματικά πεδία των βιωματικών εργαστηρίων αναφέρονται στην πληροφορική και την ηλεκτρονική, τη τεχνολογία ηλιακής ενέργειας, τη Βιονική, τις οπτικές τεχνολογίες και τη συντήρηση μνημείων.

Πιο αναλυτικά, οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες σταματούσαν διαδοχικά σε κατάλληλα διαμορφωμένους «σταθμούς» πειραματισμού, όπου παρατηρούσαν, εξερευνούσαν και πειραματίζονταν με τις θεματικές ενότητες εργαζόμενοι με συνεργασία και ομαδικότητα. 

Τα εργαστήρια Παρκούρ έφεραν τους μαθητές σε επαφή με τομείς όπως η συντήρηση μνημείων αλλά και τη μελέτη δομικών υλικών στο μικροσκόπιο. 

Διαπίστωσαν πώς η μελέτη των ιδιοτήτων των φυτών και των ζώων μπορούν να εφαρμοστούν στην κατασκευή smartphones. 

Πειραματίστηκαν με ηλιακά κύτταρα και κατασκεύασαν το δικό τους απορροφητή ηλιακής ενέργειας. 

Προγραμμάτισαν ρομπότ, διέδωσαν οπτικά σήματα και έφεραν φως στο σκοτάδι, οδηγώντας την ακτίνα του δείκτη laser μέσω διαδοχικών ανακλάσεων.

Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν ότι μέσα από τη συνεργασία και την ομαδικότητα που προϋπέθεταν οι βιωματικοί σταθμοί πειραματισμού, γνώρισαν τομείς ενδεχομένως άγνωστους για τους περισσότερους μαθητές, προσφέροντάς τους νέες ιδέες και προοπτικές ως προς τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, δίνοντας διεξόδους μέσα από τεχνολογικούς τομείς σύγχρονους και πολλά υποσχόμενους. 

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Καρίγιαννη Δήμητρα, Παπαδημητρίου Μαριρένα και Καπίρη Αλεξάνδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα από το Δήμο Ναυπλιέων για ακαθάριστα οικόπεδα

AGGELOS DRITSAS

Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου, σκοτώθηκαν δύο γυναίκες!

AGGELOS DRITSAS

Σπείρα Γεωργιανών δρούσε και στο Ναύπλιο – Διαρρήξεις, εκβιασμοί, αρπαγές και τοκογλυφία

AGGELOS DRITSAS

Φιλικό παιχνίδι της Ερμιονίδας με την εθνική Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην Ερμιόνη

AGGELOS DRITSAS

Η Αντωνία Κάππου υποψήφια με την παράταξη “Αλλαγή Πορείας”

AGGELOS DRITSAS

Ανατριχιάζει το ηχητικό ντοκουμέντο από το τηλεφώνημα που έκανε η άτυχη 28χρονη στην Άμεση Δράση

AGGELOS DRITSAS

Λειψυδρία – Λέκκας: «Το πρόβλημα θα αποκτήσει επιθετικές διαστάσεις»

AGGELOS DRITSAS

Ξινή βγήκε η τσιγαρόβολτα για 5 αλλοδαπούς στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Τα πρώτα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

 Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη στο Ναύπλιο με μαχαίρι στην κατοχή του

AGGELOS DRITSAS