ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 18:30, έλαβε χώρα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, η 1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας με μοναδικό θέμα συζήτησης: “Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024”.

Η Δημοτική Αρχή, εφαρμόζοντας πλήρως την νομοθεσία, έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων για το 1ο δίμηνο της νέας Δημοτικής Περιόδου 2024-2028.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Γεωργόπουλου.

Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε εκτενώς το Δημοτικό Συμβούλιο για τα συνεχιζόμενα ώριμα έργα της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, τα οποία βρίσκονται σήμερα στην φάση της υλοποίησης.

Ορισμένα από αυτά τα έργα είναι υπό κατασκευή και κάποια άλλα στη διαδικασία της δημοπράτησης.

Αυτούς τους δύο πρώτους μήνες του 2024, η παρούσα Δημοτική αρχή έχει ασχοληθεί σε καθημερινή βάση και έχει προχωρήσει αυτά τα έργα.

Επίσης, αναφέρθηκε σε αρκετά έργα που έχουν ήδη συνταχθεί και εγκριθεί οι μελέτες τους, όπως και σε κάποια άλλα έργα που βρίσκονται στην φάση της σύνταξης των μελετών.

Όλα αυτά τα έργα πρόκειται να ενταχθούν σε κάποιο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα, είτε Περιφερειακό, είτε Εθνικό, είτε Ευρωπαϊκό.

Στη συνέχεια, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας και ο αρμόδιος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, έκαναν αναλυτική ενημέρωση στα 12 συνολικά θέματα που είχαν ήδη τεθεί προς συζήτηση από τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Το Αποχετευτικό Δίκτυο Κρανιδίου – Πορτοχελίου, η αναπαλαίωση πρώην οικίας Κωνσταντίνου Δημότση – Έλληνα, ο Ιερός Ενοριακός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμιόνης, η Υδροδότηση – Γεώτρηση στο Λουκαϊτι – Γεωλογικές μελέτες για γεωτρήσεις στο Ηλιόκαστρο και τη Θερμησία, η διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας Ηρώων στην Ερμιόνη και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου αυτής, η παραλία της Σαμπάριζας, η δημιουργία μικρών φραγμάτων εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, γενική ενημέρωση για το νερό και την αφαλάτωση, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού συνολικά στο Δήμο Ερμιονίδας, ενημέρωση για την προετοιμασία του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο, υποβολή κρίσιμων αιτημάτων και το νέο νομικό πλαίσιο για μια αποτελεσματική πολιτική προστασία, για το νερό στην Κοιλάδα και το κυκλοφοριακό ζήτημα στην Πλατεία Κύπρου (κεντρική πλατεία) του Κρανιδίου.

Ακολουθεί η εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας:

Εισήγηση Δημάρχου Ερμιονίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα

AGGELOS DRITSAS

Με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού Άργους η «17η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»

AGGELOS DRITSAS

Η Υπογραφή Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου στον Δήμο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

 Η Πυραμίδα του Ελληνικού στην Αργολίδα BINTEO DRONE

AGGELOS DRITSAS

Ο δάσκαλος έφτασε μια ανάσα από τις 100.000 ευρώ!

AGGELOS DRITSAS

Το Ναύπλιο θα επισκεφθεί ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Εξιχνίαση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε και στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε (Ο Φιλέλληνας.. ) πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

AGGELOS DRITSAS

ΤΟΛΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2024 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με χρέη στον ΕΦΚΑ

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία για τα Τέμπη στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Συνελήφθησαν στο Άργος τρεις γυναίκες για κλοπή από κατάστημα

AGGELOS DRITSAS