ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Πολλοί προμηθευτές αναγράφουν με μικρότερα γράμματα το χαρακτηριστικό “Λίνγκ”

Τον κίνδυνο σύγχυσης και παραπλάνησης των καταναλωτών στην αγορά του μπακαλιάρου για το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδος.

Όπως υπογραμμίζει η ένωση “όπως κάθε χρόνο, στη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, την 25η Μαρτίου, η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών προγραμματίζουν να καταναλώσουν, σύμφωνα με το έθιμο, το ιδιαιτέρως δημοφιλές ψάρι της ελληνικής κουζίνας, τον μπακαλιάρο (βακαλάος).

Ακριβώς λόγω της δημοφιλίας του όμως, δίνεται η ευκαιρία σε επιτήδειους να παραπλανήσουν το καταναλωτικό κοινό, προσφέροντάς του (με την ίδια τιμή), ένα άλλο ψάρι το οποίο παρουσιάζεται ως μπακαλιάρος, πλην όμως δεν είναι. Το ψάρι αυτό λέγεται λινγκ και ήδη έχουμε διαπιστώσει ότι βρίσκεται στις προθήκες των ιχθυοπωλείων”.

Η ΕΕΚΕ υπενθυμίζει στους καταναλωτές τα εξής:

1 Οι αυθεντικοί υγράλατοι ή αλίπαστοι (παστοί) μπακαλιάροι προέρχονται από περιοχές του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και της Γροιλανδίας. Η Ελληνική αγορά προμηθεύεται τον μπακαλιάρο κυρίως από τον Ατλαντικό και την Ισλανδία, Φιλανδία και Νορβηγία.

2 Το παστωμένο ψάρι με την ονομασία λινγκ, πωλείται συνήθως δίπλα από τον αυθεντικό υγράλατο μπακαλιάρο, επομένως έχει μεγάλη σημασία να ελέγχουμε τις ταμπέλες του ιχθυοπωλείου. Πολλοί προμηθευτές αναγράφουν με μικρότερα γράμματα το χαρακτηριστικό “Λίνγκ” ή “Ling” και με μεγαλύτερα γράμματα την περιοχή προέλευσης, π.χ. ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ.

3 Επισημαίνουμε ότι τόσο ο αυθεντικός μπακαλιάρος όσο και το λίνγκ, έχει κόκκαλα οπότε η αναγραφή του χαρακτηριστικού αυτού δεν είναι επαρκής για την αποφυγή της σύγχυσης.

4 Ο μπακαλιάρος έχει μια χαρακτηριστική λευκή γραμμή που διατρέχει το σώμα του κατά μήκος και από τις δυο του πλευρές. Αν δεν είναι ορατή και από τις δύο πλευρές αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί μπορεί η γραμμή από τη μία πλευρά του ψαριού να είναι κρυμμένη εξαιτίας του φιλεταρίσματος.
Μπακαλιάρος

5 Μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ποιότητα του καλού μπακαλιάρου, όπως και κάθε ψαριού, από το χρώμα του. Πρέπει να είναι λευκός, χωρίς κηλίδες ή κίτρινη απόχρωση και να μην επιλέγουμε ψάρι με ορατές αλλοιώσεις ή κιτρινισμένο χρώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ίδρυση της ΑΜΚΕ «Δίκτυο Πόλεων Ι. Καποδίστρια» – Ο Δήμος Ναυπλιέων συνιδρυτικό μέλος της νέας πρωτοβουλίας

AGGELOS DRITSAS

Σύσκεψη σήμερα στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. στην Αθήνα.

AGGELOS DRITSAS

Νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο ΓιώργοςΣπίνος

AGGELOS DRITSAS

Τα τεχνικά προβλήματα στη διασύνδεση των POS και των ταμειακών μηχανών στις λαϊκές με την ΑΑΔΕ

AGGELOS DRITSAS

Ανοίγει 11/10 η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για μετεκπαίδευση στους τουριστικούς κλάδους

AGGELOS DRITSAS

Άνοδος της θερμοκρασίας – Αρχίζει ο καύσωνας

AGGELOS DRITSAS

Δίνει μάχη για τη ζωή του ο πατέρας του Καλλιάνου: Σοβαρή καταγγελία για δημόσιο νοσοκομείο από τον βουλευτή της ΝΔ

AGGELOS DRITSAS

Εκπρόσωποι του Δήμου Ναυπλίου στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος ΒΙΝΤΕΟ 3 LIVE

AGGELOS DRITSAS

Συνελήφθησαν τρία άτομα για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην Ήρα του Δήμου Άργους – Μυκηνών,

AGGELOS DRITSAS

Με Νάντια Γιαννακοπούλου τελικά η κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS