ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira επισκέφτηκε την Αθήνα, την Πάτρα και τη Μεγαλόπολη για να εκτιμήσει προσωπικά πώς υλοποιείται η Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση.

Τριάντα μία (31) Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δύο (02) από αυτές στην Ελλάδα – η Δυτική Μακεδονία και η Μεγαλόπολη Αρκαδίας – στήριζαν την οικονομία τους στην εξόρυξη λιγνίτη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τις βοηθά με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης να μεταβούν σε μια οικονομία μηδενικών (καθαρών) εκπομπών με τρόπο δίκαιο.

Το Europe Direct Πελοποννήσου οργάνωσε το Σάββατο 23/03/2024 στο Δημαρχείο Τρίπολης συνάντηση ανάμεσα σε μαθητές Λυκείων της Περιφέρειας και την κυρία Elisa Ferreira.

Η ομάδα EPAS του σχολείου μας

εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές: Σωτήρη Παναγόπουλο, Ζωή Στάρφα, Φίλιππο Καπετάνο, Σιμόνε Κάζατσιουκ, Διονύση Τζανάτο, Κώστα Μπέλμπα, Βασιλική Οικονόμου, Ειρήνη Κουγιά, Μαριάντα Μπεζάνη, Γιάννη Λυμπέρη, Φωτεινή Μαστοράκη, και τις καθηγήτριες: Βασιλική Σωτηροπούλου, Μαρία Ζιάκου, Μαρία Λαμπροπούλου. Στην οργάνωση και στον συντονισμό της δράσης συμμετείχε και η καθηγήτρια Αιμιλία Μορώνη.

Οι Junior Ambassadors συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση διατυπώνοντας δύο ερωτήματα μέσω των εκπροσώπων τους Διονύση Τζανάτο και Ειρήνη Κουγιά:

I. Αν μπορεί κάποιος οργανισμός οικονομικής στήριξης να βοηθήσει πραγματικά ώστε να πετύχουμε την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας

II. Με την οικονομική κρίση να επηρεάζει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι γυναίκες για να καλύψουν ανάγκες της οικογένειας τους παραμελούν ακόμη και την υγεία τους Με ποιους τρόπους η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει

Ευχαριστούμε το EuropeDirect Πελοποννήσου για την εξαιρετική διοργάνωση. Ήταν για όλους μας μια σημαντική εμπειρία.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του σχολείου μας κύριο Νίκο Τσιπιανίτη για τη σταθερή υποστήριξή του σε δράσεις που προάγουν το σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Ελαφάκι παγιδεύτηκε σε βράχια στη Καλαμάτα – Το διέσωσε η πυροσβεστική

AGGELOS DRITSAS

ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΜΙΔΕΑΣ 

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου: Έλλειψη Ιατρικού προσωπικού στο Kέντρο Υγείας Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ :Στην ΠΕ Αργολίδας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

Μαντζούνης – Γεωργόπουλος συζήτησαν για την Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

”Νέα Πελοπόννησος”: Επισκέφτηκε τη βάση της Ο.Α.Κ Μεσσηνίας ο Πέτρος Τατούλης και η ομάδα του

AGGELOS DRITSAS

Επιμελητήριο Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Κουτσοπόδι Άργους : ο Κωνσταντίνος Δ. Σχοινοχωρίτης- Έφυγε από τη ζωή

AGGELOS DRITSAS

Καθαρά Δευτέρα: Τί σημαίνει το πέταγμα του χαρταετού

AGGELOS DRITSAS

Τέτοιες δράσεις αποτελούν πάντοτε μια εξαιρετική ευκαιρία να δούμε πως οραματιζόμαστε το Δήμο που ζούμε. Κανείς μόνος.

AGGELOS DRITSAS

Εντυπωσίασε η σύμπραξη των Μουσικών Σχολείων

AGGELOS DRITSAS