ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ

Αλλαγές στην ανανέωση των διπλωμάτων για τους οδηγούς πάνω από 60 ετών

Τo Ευρωκοινοβούλιο εξετάζει μία πρόταση-βόμβα απαγορεύοντας την οδήγηση σε συγκεκριμένους οδηγούς τα βράδια στην προσπάθεια μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλει τη διαδικασία της ανανέωσης να έρχεται πιο σύντομα απ’ ότι σήμερα. Στην Ελλάδα ο οδηγός έχει την υποχρέωση ανανέωσης της άδειας οδήγησης μόλις συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο, στο μέλλον όλοι οι οδηγοί θα περνούν από αυτή τη διαδικασία 7 χρόνια νωρίτερα, σε ηλικία μόλις 60 ετών.

Οι οδηγοί άνω των 70 ετών θα ανανεώνουν το δίπλωμά τους ανά 5 χρόνια, ενώ εκείνοι που έχουν συμπληρώσει το 80ο έτος, θα επαναξιολογούνται ανά 2 χρόνια.

Η πρόταση για την αυστηριοποίηση της διαδικασίας ανανέωσης της άδειας οδήγησης έχει κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε περίπτωση που εγκριθεί θα αποτελέσει οδηγία την οποία οφείλουν αν ακολουθήσουν όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αλλαγή στα ηλικιακά όρια και στις διαδικασίες επανέκδοσης μιας άδειας οδήγησης αναμένεται να επηρεάσει περισσότερους από 57 εκατομμύρια κατοίκους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελώντας μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις των τελευταίων ετών.

Από τη στιγμή μάλιστα που η διαδικασία της ανανέωσης των διπλωμάτων οδήγησης θα περιλαμβάνει και εξετάσεις οι οποίες μέχρι σήμερα δεν είναι υποχρεωτικές και θα πιστοποιούν την ικανότητα ενός ηλικιωμένου να διατηρεί με ασφάλεια τον έλεγχο ενός οχήματος, οι αλλαγές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στην οδική ασφάλεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γηραιάς ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σήμερα και αύριο φιλοξενούμε το κινητό συνεργείο του #ΦΟΔΣΑ

AGGELOS DRITSAS

Έγγραφο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Απριλίου στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

«Εξωστρέφεια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

AGGELOS DRITSAS

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Παντρεύτηκε σιαμαία που μοιράζεται το ίδιο σώμα με τη δίδυμη αδερφή της

AGGELOS DRITSAS

Μετά από 13 χρόνια πλήρους αχρηστίας, ο καυστήρας θέρμανσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Άργους

AGGELOS DRITSAS

Το προαύλιο του σχολείου πλημμύρισε με χρώματα!!!!!!

AGGELOS DRITSAS

Ξεχείλισε από νιάτα, παλμό, ζωντάνια και ενέργεια το κέντρο του Δρεπάνου.

AGGELOS DRITSAS

Κακοκαιρία Atena: Βροχή και κεραυνοί στην Αθήνα – 112 σε ανατ. Μακεδονία και Θράκη

AGGELOS DRITSAS

Μητσοτάκης: Προστατεύστε τη φέτα

AGGELOS DRITSAS

Τηλέφωνο βλαβών της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ 2751023505

AGGELOS DRITSAS