ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αργολίδα: Θετικά ξεκίνησε το λεμόνι – Καλές οι προβλέψεις για το πορτοκάλι – Μειωμένη παραγωγή στα μανταρίνια

Θετική είναι η εικόνα στην Αργολίδα για την παραγωγή του λεμονιού Ιντερντονάτο, που αποτελεί και την κύρια καλλιέργεια. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων, Δημήτρης Κοδέλας, αναφερόμενος στην πορεία της συγκομιδής, που έχει αρχίσει τις τελευταίες 20 μέρες, τονίζει ότι «η παραγωγή φέτος είναι σχετικά μειωμένη, κατά 30%, λόγω των καιρικών συνθηκών. 

Οι τιμές για τα πρώτα χέρια είναι 70-80 λεπτά. Δεν απογειώθηκε, όπως θα περίμεναν κάποιοι παραγωγοί, αλλά παρουσιάζει αύξηση κατά 10%-15% από την περασμένη χρονιά. 

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση στις τιμές αντί μείωσης, αν και έχουμε την κλασική εισαγωγή των λεμονιών από την Τουρκία». 

Με δεδομένο ότι η καλλιέργεια διατηρείται σε σταθερά επίπεδα, ο κύριος όγκος της παραγωγής της Αργολίδας κατευθύνεται στην εσωτερική αγορά.

 Όπως εξηγεί ο κ. Κοδέλας, «ο όγκος της παραγωγής δεν αρκεί για εξαγωγές και κατευθύνεται στην εσωτερική αγορά, όπου θεωρούνται πολύ καλής ποιότητας προϊόντα». 

Μείωση της καλλιέργειας μανταρινιών κατά 20%-25% 

Σε ό,τι αφορά την καλλιέργεια των μανταρινιών και των πορτοκαλιών, ο κ. Κοδέλας αναφέρει ότι «η εικόνα που υπάρχει για τη φετινή καλλιέργεια του μανταρινιού, και ειδικότερα της Κλημεντίνης, δείχνει μια μείωση της καλλιέργειας κατά 20%-25%, ενώ η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει από τις 25 Οκτωβρίου και μετά». 

Μεγάλη η ζήτηση για τις εξαγωγές πορτοκαλιών 

Ιδιαίτερα θετική είναι η εικόνα για το πορτοκάλι, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τις εξαγωγές. 

«Οι πρώτες Ναβαλίνες μπαίνουν για χρωματισμό μετά τις 20 Οκτωβρίου. Όλα δείχνουν ότι οι εξαγωγείς θέλουν να τα προχωρήσουν όλα πιο γρήγορα, αφού υπάρχει ζήτηση. Κανονικά, όλα πρέπει να αρχίσουν μετά τις 25 Οκτωβρίου. 

Φαίνεται ότι πάμε σε μία χρονιά με πολύ καλύτερες τιμές σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Η διεθνής άνοδος της τιμής του χυμού αναμένεται να οδηγήσει και στην αύξηση του χυμού στην Αργολίδα», καταλήγει ο κ. Κοδέλας.

Γιώργος Αργυρίου

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ο Άγιος Νικόλαος ο κρασόκτιστος, ένα μικρό εκκλησάκι χτισμένο με κρασί. ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Ατύχημα για τη Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή

AGGELOS DRITSAS

Που και πότε θα διενεργεί rapid test η ΚΟμΥ Αργολίδας από 16 έως και 20 Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Άρχισαν τα όργανα- ποιοι μητροπολίτες αντιδρούν στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

AGGELOS DRITSAS

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων: Οι 29 Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται

AGGELOS DRITSAS

Γ. Μανιάτης: ”Σε έναν κόσμο με πολιτικές προκλήσεις και κινδύνους”

AGGELOS DRITSAS

Κακοκαιρία σε Αργολίδα : Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο

AGGELOS DRITSAS

Συλλυπητήρια Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου για την απώλεια του δικηγόρου Γαλιώτου Αριστείδη

AGGELOS DRITSAS

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

AGGELOS DRITSAS

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία – Πότε θα «χτυπήσει» την Ελλάδα

AGGELOS DRITSAS

Ανακύκλωση σημαίνει βοηθάω ανθρώπους και περιβαλλον

AGGELOS DRITSAS