ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση με θέμα “Το Πανεπιστήμιο μετά τις Καταγγελίες” από τη ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ στο Ναύπλιο

Με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και τις εντάσεις που επικράτησαν στο τέλος της προηγούμενης, διοργανώνουμε μία εκδήλωση για να συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την κοινότητα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου. 

Η εκδήλωση έχει θέμα “Το Πανεπιστήμιο μετά τις Καταγγελίες” ενώ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 6μ.μ. στην αίθουσα “Λήδα Τασοπούλου” η οποία βρίσκεται στην οδό Ηρακλέους και Βασιλέως Γεωργίου Β στο Ναύπλιο. Θα συζητήσουμε σε αυτήν για το μέλλον του Πανεπιστημίου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, ειδικότερα μετά τον αντίκτυπο που είχαν οι καταγγελίες για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης καθώς και τον αγώνα υπεράσπισης των θυμάτων από τη φοιτητική κοινότητα. Το θέμα παραμένει φλέγον εν όψει της Πειθαρχικής διαδικασίας.

Σε αυτή την εκδήλωση σκοπεύουμε να εξετάσουμε την διαχείριση της πιθανής επιστροφής του καταγγελλόμενου και την ανησυχία που προκύπτει από τη σχετική φημολογία. Η κεντρική διάλεξη θα είναι από τον Ψυχαναλυτή Κώστα Σκαρπίδη και θα έχει τίτλο “Η αντιμετώπιση ενός συλλογικού τραύματος. Από την θεσμική εντροπία στην ψυχική επεξεργασία και στην επανόρθωση. Δυνάμεις και προοπτικές.”. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση φοιτήτριας εκ μέρους της ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ και στη συνέχεια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Αν και έχουν προσκληθεί μέλη της διοίκησης για να χαιρετήσουν την εκδήλωση και να μιλήσουν θεσμικά επί του θέματος, αξίζει να σημειωθεί η άρνηση της προέδρου του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών Απευθύναμε πρόσκληση στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Αθανάσιο Κατσή, ο οποίος δε καταδέχτηκε να μας απαντήσει. Η στάση του δε μας εκπλήσσει για ακόμη μία φορά αν αναλογιστούμε από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε της υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών και καθηγητριών από τον τ. Αντιπρύτανη του.

H ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ είναι μία ένωση που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δραστηριοποιείται σε θέματα ισότητας και το φύλου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η ομάδα μας είναι μία ανεξάρτητη ακτιβιστική οργάνωση και με σκοπό την προαγωγή της έμφυλης ισότητας και την εξάλειψη κάθε είδους βίας και παρενόχλησης στο πανεπιστημιακό περιβάλλον. Με την δράση μας επιδιώκουμε :

-Στήριξη και αναγνώριση της διαφορετικότητας εντός και εκτός Πανεπιστημίου

-Ασφαλείς εσωτερικές διαδικασίες καταγγελιών, όπου τα μέλη της κοινότητας να μπορούν να συμβουλεύονται νομικούς και ψυχολόγους.

-Ενημέρωση της κοινωνίας με εκδηλώσεις (ομιλίες/ συζητήσεις, συνέδρια, καλλιτεχνικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ)

-Ακτιβιστικές δράσεις (πορείες, αφίσες, ακτιβιστικές εκφάνσεις της τέχνης.)

https://www.facebook.com/events/279790754887188

Η Ένωση για την Ισότητα και Φύλο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,

ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Είμαστε έτοιμοι να βουτήξουμε στη νέα σεζόν στο Hydra Beach Resort

AGGELOS DRITSAS

Φοβήθηκαν μετά τη γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων και τηλεφωνούν στην ΕΛ.ΑΣ. για να καταγγείλουν

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη 42χρονου με ένταλμα στο Ναύπλιο για κλοπές

AGGELOS DRITSAS

Πρωτομαγιά 2024: Στις 7 Μαΐου μεταφέρεται η αργία λόγω Μεγάλης Εβδομάδας

AGGELOS DRITSAS

21 τροχαία το Νοέμβριο στη Πελοπόννησο με δυο νεκρούς και 23 τραυματίες

AGGELOS DRITSAS

Το τέλος ταφής γίνεται ανταποδοτικό προς την αυτοδιοίκηση για την επιτάχυνση των έργων ανακύκλωσης

AGGELOS DRITSAS

Θα “πετάξει” η σοκολάτα: Στα 10.000 δολλάρια ο τόνος του κακάο!

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια πολλά στο Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο

AGGELOS DRITSAS

ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ: Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Αντώνης Σαμαράς: Το παρασκήνιο πίσω από τη διαγραφή του και τα επόμενα βήματα

AGGELOS DRITSAS

Η αρχή της νέας χρονιάς, περιέχει την υπόσχεση για ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς τους νικητές των αυτοδιοικητικών εκλογών

AGGELOS DRITSAS