ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιλογή υποψηφίων για τα τμήματα Μετεκπαίδευσης της Τουριστικής Σχολής Άργους

Συνεδρίασε στις 30/10/2023 η επιτροπή για την επιλογή των υποψηφίων που θα ενταχθούν στα ταχύρρυθμα τμήματα Μετεκπαίδευσης που διοργανώνει κάθε χρόνο το Υπ Τουρισμού και η Τουριστική σχολή Άργους για τις πόλεις Καλαμάτα, Λουτράκι, και Ναυπλίου με έδρα το Άργος. 

Η επιτροπή απαρτίζεται από τον Δ/ντή του ΙΕΚ Τουρισμού ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Τουρισμού, τον Πρόεδρο ξενοδόχων Ναυπλίου κο Μωριάτη Παναγιώτη και την Πρόεδρο εργαζομένων Ναυπλίου στον τουρισμό επισιτισμό – ξενοδοχεία κα Μπαρού Μενέλια. 

Η επιτροπή έλεγξε ενδελεχώς όλες τις αιτήσεις των υποψηφίων που κατατέθηκαν ηλεκτρονικά και κατέταξε πίνακες επιτυχόντων & αποτυχόντων σύμφωνα με τα κριτήρια που θεσπίζονται κάθε χρόνο από την σχετική προκήρυξη του Υπ Τουρισμού ( ένσημα τριετίας στην ειδικότητα , τίτλοι σπουδών, ηλικία, ξένη γλώσσα, πληρότητα δικαιολογητικών κλπ) 

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980(Α΄ 225) απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του τουρισμού σε όλες τις βασικές ειδικότητες ( Επισιτισμό, Υποδοχή, Μαγειρική, ζαχαροπλαστική & Οροφοκομία) αλλά και των ανέργων και υλοποιούνται μόνο από το Υπ Τουρισμού με τις πιστοποιημένες – εξειδικευμένες δομές τους όπως την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Τουρισμού Πελ/σου στο Αργος.

Σκοπός των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο. 

Η επιτυχής παρακολούθηση και φοίτηση ( διάρκειας 3,5 μηνών, καθημερινής παρουσίας) οδηγεί μετά από εξετάσεις στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης του Υπ Τουρισμού και της υπαλληλικής ιδιότητας κατοχυρώνοντας επίσης επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980 και ν. 2112/1920 (Α΄ 67). 

Όλοι οι επιτυχόντες σπουδαστές-στριες που θα εγγραφούν θα λάβουν εκπαιδευτικό υλικό και σχετικό επίδομα ανά ώρα παρακολούθησης. 

Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών 

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινούν ξεναγήσεις σχολείων στο Ιστορικό Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Έβαλε φωτιά και έκαψε ιστορική εκκλησία 156 ετών

AGGELOS DRITSAS

Με 29 θέματα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

50 επιχειρήσεις από τη Πελοπόννησο, η Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια στη FOOD EXPO 2024

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η Γη εκπέμπει «SOS» – Υπαρκτός κίνδυνος η ερημοποίηση

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Σύλληψη για διακίνηση ναρκωτικών στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

Δήμαρχος εναντίον Προέδρου

AGGELOS DRITSAS

Εγκαίνια του ΚΕΠ και της Ανάπλασης οδών στο Λυγουριό Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Φο.Δ.Σ.Α: Μεγάλη επιτυχία η ανάληψη του ..

AGGELOS DRITSAS

Νέα Κίος: Δραματοποιημένη αφήγηση του Παιδικού βιβλίου “Τουλάχιστον Δυο”

AGGELOS DRITSAS