ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εργασίες πυροπροστασίας στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες πυροπροστασίας σε άλση, αλσύλλια, εισόδους οικισμών, αρχαιολογικούς και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε να περιοριστεί δραστικά η πιθανότητα πρόκλησης και ανάπτυξης πυρκαγιάς.

Οι εργασίες πυροπροστασίας αφορούσαν επεμβάσεις καθολικής αποψίλωσης και καθαρισμού χαμηλής βλάστησης στις εισόδους και περιμετρικά όλων των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, καθώς και κατά περιπτώσεις αποκοπή και απομάκρυνση ξηρών κλαδιών πεύκων.

Στο Κρανίδι εκτός από τις εισόδους της πόλης αποψιλώθηκαν κοινόχρηστοι χώροι στους Μύλους, στην Βρυσούλα, στον Άγιο Χαράλαμπο και στο γήπεδο του ΠΑΚ.

Επίσης, καθαρίστηκαν και αποψιλώθηκαν άλση και αλσύλλια όπως της Αγίας Άννας στο Κρανίδι, το δασύλλιο «Μπαρδούνια» (από Β΄ Δημοτικό Σχολείο  έως Αγ. Παντελεήμονα) στο Κρανίδι και το αλσύλλιο στο “Μπίστι” Ερμιόνης, καθώς και αρχαιολογικοί χώροι όπως για παράδειγμα ο όμορος Αρχαιολογικός Χώρος του Δημοτικού Καταστήματος Ερμιόνης και η «Ακρόπολης των Αλιέων» στα “Μπουζέικα” Πορτοχελίου.

Στην Κοιλάδα έγινε αποψίλωση από την ιχθυόσκαλα έως το  κοιμητήριο και στο πρανές του Δημοτικού Σχολείου, ενώ στους Φούρνους στην περιοχή Παπούλια έγινε περιμετρική αποψίλωση του αύλειου χώρου της Εκκλησίας και της πηγής, αποκοπή και απομάκρυνση ξηρών κλαδιών πεύκων.

Επίσης, εντοπισμένες επεμβάσεις αποψίλωσης πραγματοποιήθηκαν σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών Διδύμων, Ράδου, Λουκαϊτίου,  Ηλιοκάστρου και Θερμησίας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οι οποίες στοχεύουν στην αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών ενόψει ενός πολύ δύσκολου από πλευράς καιρικών συνθηκών Καλοκαιριού που βιώνουμε φέτος.

Γραφείο Δημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εκλογή Προεδρείου στο Περιφερειακο Συμβούλιο Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

AGGELOS DRITSAS

Είναι ύψιστη τιμή να βραβεύεις έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στον αθλητισμό

AGGELOS DRITSAS

Σε κατάσταση συναγερμού η ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας και ΠΕ Λακωνίας

AGGELOS DRITSAS

Ειδικές επιτροπές καταγραφής και αξιολόγησης των ζημιών στο Δήμο Ερμιονίδας – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

AGGELOS DRITSAS

19 Μαϊου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

AGGELOS DRITSAS

Tραγωδία στην Καλαμάτα: 59χρονη απανθρακωμένη μετά από φωτιά στο σπίτι της

AGGELOS DRITSAS

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για το θανατηφόρο τροχαίο στα Δίδυμα Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Να διασφαλιστεί η Δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου

AGGELOS DRITSAS

Eurostat: Πρωταθλήτρια η Πελοπόννησος στα τροχαία δυστυχήματα

AGGELOS DRITSAS

Μυστήριο με τα παιδιά των «παλαιοχριστιανών» – Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Νέου Σχολείου

AGGELOS DRITSAS