ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εργασίες πυροπροστασίας στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες πυροπροστασίας σε άλση, αλσύλλια, εισόδους οικισμών, αρχαιολογικούς και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε να περιοριστεί δραστικά η πιθανότητα πρόκλησης και ανάπτυξης πυρκαγιάς.

Οι εργασίες πυροπροστασίας αφορούσαν επεμβάσεις καθολικής αποψίλωσης και καθαρισμού χαμηλής βλάστησης στις εισόδους και περιμετρικά όλων των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, καθώς και κατά περιπτώσεις αποκοπή και απομάκρυνση ξηρών κλαδιών πεύκων.

Στο Κρανίδι εκτός από τις εισόδους της πόλης αποψιλώθηκαν κοινόχρηστοι χώροι στους Μύλους, στην Βρυσούλα, στον Άγιο Χαράλαμπο και στο γήπεδο του ΠΑΚ.

Επίσης, καθαρίστηκαν και αποψιλώθηκαν άλση και αλσύλλια όπως της Αγίας Άννας στο Κρανίδι, το δασύλλιο «Μπαρδούνια» (από Β΄ Δημοτικό Σχολείο  έως Αγ. Παντελεήμονα) στο Κρανίδι και το αλσύλλιο στο “Μπίστι” Ερμιόνης, καθώς και αρχαιολογικοί χώροι όπως για παράδειγμα ο όμορος Αρχαιολογικός Χώρος του Δημοτικού Καταστήματος Ερμιόνης και η «Ακρόπολης των Αλιέων» στα “Μπουζέικα” Πορτοχελίου.

Στην Κοιλάδα έγινε αποψίλωση από την ιχθυόσκαλα έως το  κοιμητήριο και στο πρανές του Δημοτικού Σχολείου, ενώ στους Φούρνους στην περιοχή Παπούλια έγινε περιμετρική αποψίλωση του αύλειου χώρου της Εκκλησίας και της πηγής, αποκοπή και απομάκρυνση ξηρών κλαδιών πεύκων.

Επίσης, εντοπισμένες επεμβάσεις αποψίλωσης πραγματοποιήθηκαν σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών Διδύμων, Ράδου, Λουκαϊτίου,  Ηλιοκάστρου και Θερμησίας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οι οποίες στοχεύουν στην αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών ενόψει ενός πολύ δύσκολου από πλευράς καιρικών συνθηκών Καλοκαιριού που βιώνουμε φέτος.

Γραφείο Δημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΑΥΠΛΙΟ : Έφυγε από την ζωή ο Ναυπλιώτης Σωτήρης Μπρούλης

AGGELOS DRITSAS

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Χάκερ ζητούν χρήματα μέσω Facebook 

AGGELOS DRITSAS

Συναυλία της Μπάντας Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.Ακτοφυλακής ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όλα όσα αξίζουν στον τόπο και τους συμπατριώτες μας»

AGGELOS DRITSAS

Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου, Συνέντευξη Τύπου (ΒΙΝΤΕΟ)

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης

AGGELOS DRITSAS

 Γιάννης Γεωργόπουλος:Παρευρέθηκα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Κρανιδίου και της Χορευτικής Ομάδας .

AGGELOS DRITSAS

Η αποστολή του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας – Ερμιονίδας στην Β. Ήπειρο

AGGELOS DRITSAS

Δηλώσεις Δημάρχου Ναυπλιέων, κ. Δημητρίου Ορφανού

AGGELOS DRITSAS

Ιερέας Ελευθέριος Μίχος

AGGELOS DRITSAS

Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων στην Π.Ε.Ο Ισθμού – Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Το Πάσχα του 24 ανήκει στο παρελθόν…

AGGELOS DRITSAS