ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η αξία του επαγγελματικού προσανατολισμού και η συμπλήρωση των μηχανογραφικών από τους μαθητές .

Για μια ακόμη φορά οι μαθητές των Λυκείων με βάση την βαθμολογία που συγκέντρωσαν στις εξετάσεις συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά τους .

Πολλά τα κριτήρια για την επιλογή των σχολών το σημαντικό όμως μια καλή προετοιμασία γνώσεων, ενημέρωσης, εμπειριών και ενδιαφέροντος στα πλαίσια του σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού.

Είμαστε από αυτούς που επιμένουμε ότι μέσα στο σχολείο, μέσα στην οικογένεια, αλλά και μέσα από τούς επίσημους θεσμικούς φορείς της πολιτείας και της κοινωνίας απαιτείται να δωθεί έμφαση στο τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού της νέας γενιάς της Πατρίδας μας .

Πολλά μπορούν να αναζητηθούν που έχουν σχέση με τα επαγγέλματα του μέλλοντος,με το προτεινόμενο παραγωγικό μοντέλο της νέας εποχής,για τις εφαρμογές της τεχνολογίας,για την αξία των κλασσικών σπουδών,για τις υφιστάμενες ελλείψεις στην αγορά εργασίας,για τα προγράμματα σπουδών των πανεπιστημιακών τμημάτων,για εργασιακές συνθήκες σε κάθε επαγγελματικό κλάδο,για την σύγχρονη τάση για την αποδέσμευση των σπουδών από την άσκηση μελλοντικού επαγγέλματος,για επαγγελματική κινητικότητα της σύγχρονης εποχής.

Δυστυχώς στο τομέα του σωστού αποτελεσματικού επαγγελματικού προσανατολισμού πάντα μένουνε πίσω ενώ θα έπρεπε να ήταν μια πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας και όλων μας.

Εύχομαι στα επόμενα χρόνια να γίνουν σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση το οφείλουμε στους νέους ανθρώπους που πάντα αγωνιούν για το μέλλον τους.

Τα πρόβλημα δεν πρέπει να κρύβουμε κάτω από το χαλί αλλά να τα αναδεικνύουμε.

Η συνειδητή απόφαση για την επιλογή σπουδών αλλά και άσκησης στο μέλλον ενός επαγγέλματος ας είναι το αποτέλεσμα του σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού .

Τάσος Λάμπρου

Καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τρίτη 30 Ιουλίου

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχει στον 1ο «Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης σχολείων”

AGGELOS DRITSAS

Τυχερός του ΛΟΤΤΟ στο Κρανίδι Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Αναγνωσταράς Παναγιώτης – Κωνσταντίνος Μάκαρης ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Την 3η Μαΐου 2025, ημέρα Σάββατο, κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Πέτρου

AGGELOS DRITSAS

11η Πανελλήνια Επιστημονική Εκδήλωση: Nεότερα δεδομένα στην Καρδιολογία 2025 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σε ποιες οδούς στο Άργος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή ασφαλτόστρωση

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Δαρλάσης : Ήταν ένα κόμμα κι ένα καφενείο.

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου: “Η Ψυχική Υγεία των Εφήβων – Πρόληψη και αντιμετώπιση διαταραχών”

AGGELOS DRITSAS

Η πρώτη Ελληνίδα στην οποία συνταγογραφήθηκε ιατρική κάνναβη

AGGELOS DRITSAS

Τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών επισκέφθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη 33χρονου ΡΟΜΑ στο Άργος που πυροβολούσε παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Μεσσήνη

AGGELOS DRITSAS