ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 14 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές,

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γιάννης Μαργέτας

AGGELOS DRITSAS

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή Ανάσταση, με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας».

AGGELOS DRITSAS

Έως 28% το επιπλέον «κούρεμα» οφειλών

AGGELOS DRITSAS

Με αφορμή τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μας προσέφεραν ένα απολαυστικό χορωδιακό βράδυ.

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Δεν έπεισε τον εισαγγελέα – Προφυλακιστέος ο 34χρονος που χτύπησε άγρια την σύζυγό του

AGGELOS DRITSAS

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώνεται η διασύνδεση της Πελοποννήσου στο σύστημα υπέρυψηλής τάσης

AGGELOS DRITSAS

Ψηφιακή κάρτα: Εφαρμογή συστήματος και ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ από 1η Ιουλίου 2024

AGGELOS DRITSAS

Ο θερμότερος χειμώνας στα χρονικά της χώρας

AGGELOS DRITSAS

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: Αλαλούμ με τις επιδοτήσεις σε 1,2 εκατομμύρια επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις

AGGELOS DRITSAS

Οριστική τομή πεύκου στην είσοδο του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Θερμησίας

AGGELOS DRITSAS

Ν. Δένδιας: Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικος, στον εκλιπόντα Βαρδή Βαρδινογιάννη

AGGELOS DRITSAS

Σχηματισμός  αεροσκαφών θα περάσει από το Ναύπλιο στις 13.00 ως τις 14.00 σήμερα

AGGELOS DRITSAS