ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμύρας

Στην ημερίδα για τη διαβούλευση της 1ης αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας του υδατικού διαμερίσματος δυτικής Πελοποννήσου, παρευρέθηκαν σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Αναστάσιος Αδαμόπουλος.

Στην παρέμβασή του Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας αρχικά ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία την Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου, καθώς και τη μελετητική εταιρεία εκπόνησης των σχεδίων διαχείρισης. Στη συνέχεια ανέφερε τη σπουδαιότητα της ημερίδας και αυτό διότι τίθενται οι στόχοι διαχείρισης των πλημμυρών στις περιοχές επικινδυνότητας, με σκοπό την μείωση των αρνητικών συνεπειών στην ανθρώπινη ζωή, στο περιβάλλον και στην οικονομική δραστηριότητα των επικίνδυνων περιοχών.

Παράλληλα προτείνονται, με τα υπόψη σχέδια, οι κατάλληλες πρωτοβουλίες μείωσης της πιθανότητας εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, μέσω υλοποίησης των αντίστοιχων έργων.  Επίσης ανέφερε την αρμοδιότητα της Περιφέρειας στην υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, τονίζοντας ότι δεν έχουν εκχωρηθεί από την πολιτεία οι αντίστοιχοι πόροι,  παρεμβάσεις όμως γίνονται συνεχώς μέσω κατάλληλων έργων, αλλά και με το μηχανολογικό εξοπλισμό της Περιφερειακής Ενότητας, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τα εγκεκριμένα σχέδια διαχείρισης.

Στόχος παραμένει, ανέφερε κλείνοντας, η προώθηση όλων των απαραίτητων καθαρισμών ποταμών και ρεμάτων, η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του νομού, όπως στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και στις πεδινές περιοχές του ποταμού Παμίσου, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλή επικινδυνότητα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης στελέχη της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, των τμημάτων Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας και του ΓΟΕΒ Παμίσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Αναπλιώτικου Καρναβαλιού 2024

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια στους πιτσιρικάδες του Ναυτικού Ομίλου για την πρόκριση τους στην δεύτερη φάση του ηλικιακού τους πρωταθλήματος

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση σύγκλησης τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου Τρίτη 4 Μαρτίου 2025 (τα θέματα)

AGGELOS DRITSAS

Αποκατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης Άργος – Ιναχος – Ελληνικό

AGGELOS DRITSAS

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Ενημερωτική συνάντηση για την πανώλη των αιγοπροβάτων

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα “Αρδευση – ποιότητα νερού – εξοικονόμηση” ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Συζητήσαμε αναλυτικά την πρόοδο του έργου της Νεοκλασικής Αγοράς Άργους, που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΔΙΑΤΗΡΩ”.

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά σε χωματερή στην Ύδρα – Κινητοποιήθηκε ελικόπτερο

AGGELOS DRITSAS

Κιβέρι: Με επιτυχία η γιορτή για την Μητέρα, την Άνοιξη ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Έρχεται το Porto Heli Night Run & Ververonda Easy Trail Run 2024

AGGELOS DRITSAS

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΑΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ Δ.Σ 31-7-2024 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS