ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα οπτικό ποίημα στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, υποδέχεται στην Πλατεία Συντάγματος στις 15 Ιουλίου το “Approach 17. Opening: The unreachable suspension point” των Yoann Bourgeois Art Company.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη σύνθεση “Opening” του Philip Glass και αποτελεί ένα οπτικό ποίημα, μια απλουστευμένη απεικόνιση της υπαρξιακής τροχιάς, στην οποία παρακολουθούμε τις εναλλαγές μεταξύ κορύφωσης και πτώσης πάνω σε μια σκάλα που δεν οδηγεί πουθενά.

Ταλαντευόμενος σε ένα αόρατο όριο, ο χορευτής καταφέρνει να αποφύγει το κενό, παίζοντας με τους νόμους της βαρύτητας και της αιώρησης προκειμένου να φτάσει σε μια κατάσταση ελευθερίας μεταξύ ισορροπίας και ανισορροπίας.

Η παράσταση παρουσιάζεται στις 📅 15 Ιουλίου (🕖 19.30, 20.30 και 21.30) στην 📍 πλατεία Συντάγματος, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του προγράμματος εξακτίνωσης του Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (Kalamata International Dance Festival) στην Πελοπόννησο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Peloponnese Region και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμος Ναυπλιέων .

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος – Υπηρεσία Συνεργασίας και Πολιτιστικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αγγελική Παναγιωτακοπούλου πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

AGGELOS DRITSAS

«Δυσοίωνη για την Αργολίδα η στέρεψη της Λέρνας. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την διαχείριση του νερού»

AGGELOS DRITSAS

Κ.ΜΑΚΑΡΗΣ : “Νέα Εποχή ” θα μας βρει δυναμικά παρόντες!

AGGELOS DRITSAS

33ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Το Υπουργείο “στερεώνει” το πυργόσπιτο του ΑΓ.Ανδριανού ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη είχε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός,

AGGELOS DRITSAS

Δράση κολυμπώντας και ΕΛΠί-ΖωΝΤΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Θεατρική Παράσταση «Άγιος Νεκτάριος: Από τη Γη στον Ουρανό»

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πτώση βράχων στην διαδρομή Αρβανιτιά – Καραθώνα

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ :Πολιτιστική Ναυπλιάδα 2025: Αστροπαρατήρηση από το “Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας”

AGGELOS DRITSAS

Δημοτικές Εκλογές: Αναλυτικά όλα τα ψηφοδέλτια της Αργολίδας ανά Δήμο

AGGELOS DRITSAS