ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εργασίες πυροπροστασίας στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες πυροπροστασίας σε άλση, αλσύλλια, εισόδους οικισμών, αρχαιολογικούς και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε να περιοριστεί δραστικά η πιθανότητα πρόκλησης και ανάπτυξης πυρκαγιάς.

Οι εργασίες πυροπροστασίας αφορούσαν επεμβάσεις καθολικής αποψίλωσης και καθαρισμού χαμηλής βλάστησης στις εισόδους και περιμετρικά όλων των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, καθώς και κατά περιπτώσεις αποκοπή και απομάκρυνση ξηρών κλαδιών πεύκων.

Στο Κρανίδι εκτός από τις εισόδους της πόλης αποψιλώθηκαν κοινόχρηστοι χώροι στους Μύλους, στην Βρυσούλα, στον Άγιο Χαράλαμπο και στο γήπεδο του ΠΑΚ.

Επίσης, καθαρίστηκαν και αποψιλώθηκαν άλση και αλσύλλια όπως της Αγίας Άννας στο Κρανίδι, το δασύλλιο «Μπαρδούνια» (από Β΄ Δημοτικό Σχολείο  έως Αγ. Παντελεήμονα) στο Κρανίδι και το αλσύλλιο στο “Μπίστι” Ερμιόνης, καθώς και αρχαιολογικοί χώροι όπως για παράδειγμα ο όμορος Αρχαιολογικός Χώρος του Δημοτικού Καταστήματος Ερμιόνης και η «Ακρόπολης των Αλιέων» στα “Μπουζέικα” Πορτοχελίου.

Στην Κοιλάδα έγινε αποψίλωση από την ιχθυόσκαλα έως το  κοιμητήριο και στο πρανές του Δημοτικού Σχολείου, ενώ στους Φούρνους στην περιοχή Παπούλια έγινε περιμετρική αποψίλωση του αύλειου χώρου της Εκκλησίας και της πηγής, αποκοπή και απομάκρυνση ξηρών κλαδιών πεύκων.

Επίσης, εντοπισμένες επεμβάσεις αποψίλωσης πραγματοποιήθηκαν σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών Διδύμων, Ράδου, Λουκαϊτίου,  Ηλιοκάστρου και Θερμησίας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οι οποίες στοχεύουν στην αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών ενόψει ενός πολύ δύσκολου από πλευράς καιρικών συνθηκών Καλοκαιριού που βιώνουμε φέτος.

Γραφείο Δημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το σωματείο μας και όλα τα μελη εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Η έγκριση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο

AGGELOS DRITSAS

Ισχυρή εντολή την Κυριακή ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης

AGGELOS DRITSAS

Ιδιαίτερη ευλογία για το Ναύπλιο η παρουσία της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας

AGGELOS DRITSAS

Κυκλοφορεί το ημερολόγιο για το 2026 του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Tραγωδία στην Καλαμάτα: 59χρονη απανθρακωμένη μετά από φωτιά στο σπίτι της

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος: Δύο χρόνια χωρίς τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

AGGELOS DRITSAS

Προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους στον Κορινθιακό – Σώοι οι 2 πιλότοι

AGGELOS DRITSAS

Λουκέτο και στο ταχυδρομείο της Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος Πενήντα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο

AGGELOS DRITSAS

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αργολίδας στην Δράση «INNOVATION OFFICE»

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ.

AGGELOS DRITSAS