ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στις ΠΕ Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας την Δευτέρα 22 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Δευτέρα 22 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές,

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://civilprotection.gov.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έρχεται και τέταρτο χρώμα στα Φανάρια – Ποιο είναι και τι θα σημαίνει

AGGELOS DRITSAS

Ενημερωτική συνάντηση για την πανώλη των αιγοπροβάτων

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Κρανιδίου Νικόλαος Κοντογιάννης.

AGGELOS DRITSAS

Άλλη μια όμορφη εκδήλωση του Απολλωνειου πολιτιστικού συλλόγου

AGGELOS DRITSAS

Σάλος και οργή με τον ΕΦΚΑ: Ντροπή – Κόβει τα φάρμακα – Δείτε σε ποιους και γιατί

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο με σύγκρουση τριών αυτοκινήτων με 2 τραυματίες

AGGELOS DRITSAS

Το επιβεβαίωσε ο Κασσελάκης: «Στην Κρήτη ο γάμος»

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών το πρωί της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης.

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Σοβαρό τροχαίο στα Φίχτια Αργολίδας αποκλειστικό βίντεο – ρεπορτάζ

AGGELOS DRITSAS

Nονός κλέφτηκε με την κουμπάρα έναν μήνα πριν της βαφτίσει το παιδί

AGGELOS DRITSAS

Η δύναμη των ενεργών πολιτών

AGGELOS DRITSAS