ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Με στοχευμένες αποφάσεις που δίνουν λύσεις σε ζητήματα καθημερινότητας και ασφάλειας των πολιτών, συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χρήστου Λαμπρόπουλου.

Στην ατζέντα βρέθηκαν έργα που αφορούν την οδική ασφάλεια, την αντιπλημμυρική προστασία, την αγροτική ανάπτυξη και την ενίσχυση κρίσιμων υποδομών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Η συνεδρίαση κατέληξε στην ανάδειξη οριστικών αναδόχων για σειρά σημαντικών παρεμβάσεων, αλλά και στην έγκριση χρηματοδοτήσεων που ενισχύουν την αναπτυξιακή δυναμική της Πελοποννήσου.

Ανάμεσα στα έργα που εγκρίθηκαν οι οριστικοί ανάδοχοι περιλαμβάνονται:

«Καθαρισμός ρεμάτων – χειμάρρων και συντήρηση αντιπλημμυρικών υποδομών στους Δήμους Κορίνθου και Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων», προϋπολογισμού 230.000 ευρώ (Π.Ε. Κορινθίας).

«Συντήρηση – Οδική Ασφάλεια της 82ης Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Σπάρτης, Β’ φάση», προϋπολογισμού 850.000 ευρώ (Π.Ε. Μεσσηνίας).

«Εργασίες άμεσης αποκατάστασης βλαβών οδοστρωμάτων και τεχνικών έργων και επείγουσες συντηρήσεις στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (Π.Ε. Αρκαδίας).

«Κατασκευή τοίχου ποδός στην Επ. Οδό Άστρος – Λεωνίδιο στη θέση Παραλιμνίου της Τ.Κ. Τυρού», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Π.Ε. Αρκαδίας).

«Συντήρηση – Ασφαλτόστρωση Εθνικής Οδού Τρίπολης – Σπάρτης», προϋπολογισμού 620.000 ευρώ (Π.Ε. Αρκαδίας).

«Καθαρισμός και αποκατάσταση αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Ευρώτα και παρακείμενων χειμάρρων», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Π.Ε. Λακωνίας).

Επιπλέον, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 850.000 ευρώ από το ΠΠΑ Πελοποννήσου για την πράξη «Αρδευτικό Δίκτυο Αγίου Γεωργίου Μπόρσας Κουτσοποδίου» (Π.Ε. Αργολίδας).

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, επισήμανε ότι «οι παρεμβάσεις αυτές καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες της καθημερινότητας, ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών και βελτιώνουν τις υποδομές σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Μαντά – συγγραφέα ηλεκτρονικών βιβλίων ψαρέματος ,Ο Μιχάλης Μαντάς γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1948.

AGGELOS DRITSAS

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στους Μύλους Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

AGGELOS DRITSAS

Mια «ελεύθερη βιβλιοθήκη» στη “Μπάλτιζα” Πορτοχελίου

AGGELOS DRITSAS

Προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους στον Κορινθιακό – Σώοι οι 2 πιλότοι

AGGELOS DRITSAS

Παρελθόν ο Καμπεράϊ από τον Πανναυπλιακό, γκρίνια στην ομάδα

AGGELOS DRITSAS

Κιβέρι Ιδανικός τόπος διακοπών ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Διήμερη διακοπή κυκλοφορίας στον Κολοσούρτη για την «Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2025»

AGGELOS DRITSAS

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγος του – Μετά τη φωτιά στο σπίτι τους

AGGELOS DRITSAS

Στα επιχειρηματικά βραβεία ο Δήμαρχος- τι δήλωσε ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Γ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: EΘΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2000 1-1

AGGELOS DRITSAS