ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται πολλή ζέστη με αφρικανική σκόνη – Η πιο δύσκολη μέρα πριν το Πάσχα

Μας τα αλλάζει ο καιρός, με νέο κύμα αφρικανικής σκόνης, ζέστη και λασποβροχές.

Οι καταιγίδες διήρκησαν μόλις ένα 24ωρο, χαλώντας το Σαββατοκύριακο, με τον καιρό να γίνεται από σήμερα ξανά καλοκαιρινός. Τα κύρια χαρακτηριστικά του έως και το τέλος της εβδομάδας είναι η ζέστη, η αφρικανική σκόνη και οι λασποβροχές.

Ο υδράργυρος, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων «σκαρφαλώνει» ξανά στους 30 βαθμούς, με την Κρήτη να βλέπει και 35άρια, ενώ η πιο δύσκολη καιρικά μέρα είναι η Τετάρτη 24/04, καθώς το νεό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης θα κορυφωθεί εκείνη την ημέρα.

Για σήμερα, πάντως, η ΕΜΥ προειδοποιεί για τις μετεωρολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, καθώς ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία στα νότια θα παρουσιάζει αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

Live η πορεία της αφρικανικής σκόνης από το windy:

https://embed.windy.com/embed.html?type=map&location=coordinates&metricRain=default&metricTemp=default&metricWind=default&zoom=5&overlay=wind&product=ecmwf&level=surface&lat=38.019&lon=23.781

Τριήμερο σκόνης και μετά αλλαγή του καιρού

Η Δευτέρα και η Τρίτη θα χαρακτηριστούν από τη μεταφορά σκόνης στη χώρα μας αλλά και από τοπικές βροχές, που προφανώς σε πολλές περιοχές θα είναι λασποβροχές, τονίζει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο.

Το επόμενο καιρικό σύστημα θα έρθει την Πέμπτη και από τα δυτικά, θα δώσει βροχές στα δυτικά και τα βόρεια, λίγες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα θα ρίξει και λίγο τη θερμοκρασία.

Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων δεν αναμένονται άλλες βροχές στη χώρα. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τους 24 με 26 βαθμούς.

Την Δευτέρα στην Αττική προβλέπεται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές . Θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι ανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα βρέξει τοπικά από το βράδυ. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

«35άρια, σκόνη, υγρασία και λασποβροχές…»

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, στην πρόβλεψή του, ανέφερε ότι αναμένεται τριήμερο με αφρικανική σκόνη, το οποίο θα κορυφωθεί την Τετάρτη.

Την Τρίτη, όπως σημείωσε, αναμένεται ο υδράργυρος να να σκαρφαλώνει ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό

«Μετά τα χιόνια και τις καταιγίδες αλλάζει το σκηνικό του καιρού. Από την Δευτέρα θα έχουμε νέο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης το οποίο θα κορυφωθεί την Τετάρτη 24/4.Μάλιστα το επεισόδιο θα είναι έντονο την Τρίτη στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και την Τετάρτη στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Επίσης την Τρίτη στο Ιόνιο ,τα ηπειρωτικά ( και Αττική και Θεσσαλονίκη ) και στο βόρειο Αιγαίο θα εκδηλωθούν και λασποβροχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κατάθεση αναφοράς στη βουλή από τον Γ. Γαβρήλο: Άμεση η ανάγκη για ενίσχυση των κτηνοτρόφων εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών

diktio

Για θυελλώδεις ανέμους προειδοποιεί η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου

diktio

Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς: Τι συμβαίνει στην Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους;

diktio

Το πρώτο σπιτάκι ανακύκλωσης στο Άργος!

AGGELOS DRITSAS

ΘΕΜΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ “Φυλακες γρηγορείτε” ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συνταξιοδοτικό: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1η Ιανουαρίου 2024

admin

Εφορία: Αυτό είναι το σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2024

AGGELOS DRITSAS

Τρεις εκδηλώσεις υποστηρίζει η Κοινωφελής Επιχείρηση Άργους Μυκηνών αυτή την εβδομάδα

diktio

Πρόστιμα 8.000 ευρώ συνολικά σε δυο πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αργολίδα

diktio

Απ’ το μπαλκόνι τ’ Αναπλιού (μέρος 4ο): Το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας (Πρόνοιας) Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Δημοτικές Εκλογές: Αναλυτικά όλα τα ψηφοδέλτια της Αργολίδας ανά Δήμο

diktio

Α. Πουλάς: Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

admin