ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

📌Κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την πρωτοφανή έκρηξη εγκληματικότητας που βιώνει η Αργολίδα τα τελευταία χρόνια.

🔴Αποκορύφωμα αποτέλεσε το απαράδεκτο περιστατικό που σημειώθηκε στις 06/08/2025, εντός του Δικαστικού Μεγάρου, όπου αστυνομικοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα Ρομά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όπως αποκαλύφθηκε σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

📍Μετά τα γεγονότα του 2024, στην Νέα Κίο που κορυφώθηκαν με τον τραγικό θάνατο μίας νεαρής γυναίκας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε την περιοχή και δεσμεύτηκε δημοσίως για ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας.

➡️Μετά το τραγικό περιστατικό, εγκαταστάθηκε δύναμη της ΟΠΚΕ στην Νέα Κίο και εξαγγέλθηκε η δημιουργία Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) με 30 μόνιμους αστυνομικούς και έναρξη λειτουργίας τον Σεπτέμβριο του 2025. Παρά τα μεγάλα λόγια, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι πρόκειται για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

🆘Η ληστεία σε ΑΤΜ στο κέντρο της Νέας Κίου, μόλις λίγα μέτρα από τη βάση της ΟΠΚΕ, είναι απόδειξη της ανεπάρκειας του σχεδιασμού. Αντί για θωράκιση της ασφάλειας, βλέπουμε διάλυση των δυνάμεων. Αντί για ενίσχυση, βλέπουμε αποψίλωση. Και την ίδια ώρα, κυκλοφορούν πληροφορίες ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει την κατάργηση του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άργους, μιας υπηρεσίας-κλειδί για την πρόληψη και εξιχνίαση σοβαρών περιστατικών.

⚠️Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας λειτουργεί στα όρια της κατάρρευσης:

• Οι κενές οργανικές θέσεις είναι δεκάδες και δεν καλύπτονται.

• Οι περιπολίες, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, είναι ελάχιστες.

• Ο εξοπλισμός των αστυνομικών είναι ελλιπής, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ίδια τους η ζωή.

➡️Η πλήρης κυβερνητική αδιαφορία αποκαλύφθηκε ωμά στο απαράδεκτο περιστατικό της 06/08/2025, εντός του Δικαστικού Μεγάρου, όπου αστυνομικοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα Ρομά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Η βία αυτή εκδηλώθηκε μέσα σε χώρο που συμβολίζει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία, και όμως δεν υπήρχε ούτε στοιχειώδης έλεγχος εισόδου, ούτε μέτρα αποτροπής παρείσφρησης ατόμων που δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση.

🔴Η ευθύνη για αυτή την κατάντια βαραίνει ακέραια την πολιτική ηγεσία. Ενώ γνωρίζει την ένταση της εγκληματικότητας στην Αργολίδα και τον τεράστιο αριθμό ατόμων που προκαλούν συνεχώς προβλήματα, δεν έχει λάβει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα. ⚠️Οι πολίτες και οι αστυνομικοί παραμένουν απροστάτευτοι και η εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Η ασφάλεια των πολιτών της Αργολίδας έχει αφεθεί στην τύχη της. Οι αστυνομικοί και οι πολίτες δεν χρειάζονται άλλες συνεντεύξεις, εξαγγελίες και δελτία τύπου. Χρειάζονται ασφάλεια, πράξεις και πολιτική βούληση, στοιχεία που μέχρι σήμερα η κυβέρνησή σας δεν έχει αποδείξει ότι διαθέτει.

📌Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πώς δικαιολογείτε την αποτυχία των μέτρων που εξαγγείλατε το 2024 και την επανεμφάνιση σοβαρών περιστατικών εγκληματικότητας;

2. Ισχύουν οι πληροφορίες ότι προτίθεστε να καταργήσετε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άργους; Αν ναι, πώς σκοπεύετε να καλύψετε το τεράστιο κενό που θα αφήσει;

3. Θα λειτουργήσει τελικά το ΤΑΕ στη Νέα Κίο τον Σεπτέμβριο του 2025 ή πρόκειται για άλλη μια ματαιωμένη εξαγγελία; Και εάν λειτουργήσει, με ποιόν τρόπο θα στελεχωθεί ; Με ιδίες δυνάμεις της οικείας Διεύθυνσης ή με έκτακτες μεταθέσεις εκτός Διευθύνσεως;

4. Πότε θα καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας και πώς θα εξασφαλιστεί η ενίσχυση του προσωπικού;

5. Σκοπεύετε να προχωρήσετε άμεσα σε ανανέωση και σε παροχή σύγχρονου εξοπλισμού, ή θα συνεχίσουν οι αστυνομικοί να επιχειρούν με ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους;

6. Ποια μέτρα θα λάβετε για την ενίσχυση των περιπολιών και τη διαρκή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε κρίσιμες περιοχές, ιδίως τις βραδινές ώρες;

7. Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως η επίθεση της 06/08/2025 μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο; Θα θεσπίσετε ελέγχους εισόδου και μέτρα ασφαλείας σε όλους τους κρίσιμους θεσμικούς χώρους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Φωτιά στο Κουνούπι.

AGGELOS DRITSAS

Ο άρρηκτος δεσμός του Καμπόσου με το λαό του Άργους

AGGELOS DRITSAS

Δημοτικό Συμβούλιο την Μ. Δευτέρα στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Περιφερειακή Επιτροπή | Έγκριση σημαντικών έργων για τις μεταφορές μαθητών, την ενεργειακή αναβάθμιση και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα

AGGELOS DRITSAS

Οι νέοι αρχηγοί σε ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστική

AGGELOS DRITSAS

Πρότυπο επαλ Άργους

AGGELOS DRITSAS

12ο OPEN ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ 23/24/8/2025 

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται η 11η Γιορτή Ελιάς & Ελαιολάδου στο Κρανίδι Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: 20χρονος, 36χρονος και ανήλικος συνελήφθησαν με ποσότητες κάνναβης

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές

AGGELOS DRITSAS

“Αλλαγή Πορείας”: Οι πολίτες στηρίζουν τον Δήμαρχο των έργων Δημήτρη Καμπόσο

AGGELOS DRITSAS

Τι αναφέρει το Λιμεναρχείου Ναυπλίου για την πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου σε σκάφη

AGGELOS DRITSAS