ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάλεξη από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας: «Η βυζαντινότροπη ζωγραφική του Φώτη Κόντογλου»

Το Παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας συνεχίζουν τον κύκλο διαλέξεων ομιλιών στο πλαίσιο γνωριμίας με σπουδαίους ζωγράφους της νεοελληνικής τέχνης.

Οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μια σφαιρική εικόνα της εξέλιξης της ελληνικής ζωγραφικής, από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το πέρας του Μεσοπολέμου, κατανοώντας τις αλλαγές της τεχνοτροπίας των έργων με το πέρασμα του χρόνου, και κυρίως τις μορφοπλαστικά ιδεολογικές αναζητήσεις των Ελλήνων καλλιτεχνών από τα τέλη της δεύτερης δεκαετίας του 20ού αιώνα.

Ομιλήτρια: Λαμπρινή Καρακούρτη

Η Λαμπρινή Καρακούρτη σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Συντήρηση Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, στο ΤΕΙ Αθήνας.

Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), στην επιστημονική περιοχή «Προστασία Μνημείων», Μεταπτυχιακό Τίτλο στον τομέα της «Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων» (ΔΠΜ), του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στη Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης, στις γνωστικές περιοχές «Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης και της Αρχιτεκτονικής» και «Φιλοσοφία της Τέχνης και Ανθρωπιστικές Επιστήμες» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Έχει λάβει μέρος σε Πανεπιστημιακές Ανασκαφές και έχει οργανώσει το Εργαστήριο Συντήρησης Γλυπτών της Εθνικής Πινακοθήκης.

Έχει διδάξει Ιστορία Τέχνης, Αρχές Συντήρησης Έργων Τέχνης και Σχεδιασμό Εκθέσεων στην Ανώτατη Σχολή Ξεναγών στη Ρόδο, στο ΤΕΙ Πάτρας και σε διάφορα ΔΙΕΚ.

Από το 2004 έχει αναλάβει τη Διεύθυνση του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο και έχει επιμεληθεί εκθέσεις ιστορικού και εικαστικού περιεχομένου, έχοντας συγγράψει συγχρόνως τους καταλόγους των εκθέσεων.

Πρόγραμμα διαδικτυακών διαλέξεων

Οι διαλέξεις θα γίνονται διαδικτυακά ανά μήνα (εκτός από τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο) και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Δεν απαιτείται προεγγραφή και δεν θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου.

AGGELOS DRITSAS

Λυγουριάτικο Καρναβάλι

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Braille

AGGELOS DRITSAS

Το creepy καφενείο με τις κούκλες που λέγεται “Τζίπρας” και βρίσκεται στην Ηλεία

AGGELOS DRITSAS

Αλλάζει ο καιρός – ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

AGGELOS DRITSAS

20χιλ. ευρώ από τον Δήμο Ναυπλιέων για νέα ιστοσελίδα με δυνατότητα πρόσβασης από ΑμεΑ

AGGELOS DRITSAS

Γιορτάζει ο Ι.Ν. της Παναγίας της Πορτοκαλούσας στη Νέα Τίρυνθα Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Αντιδρούν οι κτηνίατροι στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς – «Κινδυνεύουμε να δούμε ακόμη περισσότερα αδέσποτα»

AGGELOS DRITSAS

ΨΗΦΙΣΜΑ : Κατά την 32η / 12-8-2024 τακτική συνεδρίαση

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΛΙΔΑ : Διακομιδή ποδοσφαιριστή με αθενοφόρο στο νοσοκομείο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου για την “εκρηκτική” κατάσταση στην Ερμιονίδα: “Αφήστε τις αμοιβαίες μηνύσεις τώρα βρείτε λύσεις”

AGGELOS DRITSAS

Δήμαρχος Άργους Μυκηνών: Όσο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη οι Δήμοι θα στέκονται δίπλα τους

AGGELOS DRITSAS