ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεκτρονικές οι κλήσεις της Τροχαίας – Τέλος το σβήσιμο

Σε λειτουργία τέθηκε από την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, που θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και αποτέλεσε μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «Smart Policing» και με χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά πλέον η τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση των ενεργειών του αστυνομικού, θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του.

Παράλληλα, για τον Δήμο Αθηναίων θα παράγεται και κωδικός RF πληρωμής, ώστε εναλλακτικά οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά την κλήση. Η εφαρμογή σύντομα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Τέλος το σβήσιμο των κλήσεων

Από την στιγμή που ο τροχονόμος θα «κόβει» μια κλήση, αυτή θα στέλνεται σε ειδική πλατφόρμα στην οποία δεν θα μπορεί κανείς να παρέμβει και να δώσει άφεση αμαρτιών στον παραβάτη.

Με το online σύστημα το πρόστιμο θα χρεώνεται στον ιδιοκτήτη ή τον νόμιμο εκπρόσωπο που κατέχει το αυτοκίνητο, όπως αυτό φαίνεται μέσω του gov.gr. Φυσικά οι παραβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους, οι οποίες αν κριθούν βάσιμες τότε η κλήση δεν θα ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εξαγγελίες της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο επόμενο διάστημα (ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι)  θα παρουσιαστεί και ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας όπου θα προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για όσους τελούν τροχαίες παραβάσεις που συνδέονται με σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μαρτάκι: Τι συμβολίζει και γιατί το φοράμε

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: 3ος Αγώνας Δρόμου Αναψυχής Μαλαντρενίου “Η Ατραπός”

AGGELOS DRITSAS

“Νέα Πελοπόννησος”: Διήμερη περιοδεία Πέτρου Τατούλη σε Τρίπολη, Κορινθία και Λακωνία

AGGELOS DRITSAS

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΒΡΗΛΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

AGGELOS DRITSAS

Π. Τατούλης: Προκλητική αύξηση των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Σε κοινό περίπτερο Δήμοι της Πελοποννήσου στη 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχει στον 1ο «Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης σχολείων”

AGGELOS DRITSAS

Με εμπόδια η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πού υπάρχει κίνηση

AGGELOS DRITSAS

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Αναπλιώτικου Καρναβαλιού 2024

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει

AGGELOS DRITSAS

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στο Ναύπλιο για την ¨4η Λευκή Νύχτα”

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Ανακοινώθηκαν οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι σύμβουλοι – Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες

AGGELOS DRITSAS