ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεκτρονικές οι κλήσεις της Τροχαίας – Τέλος το σβήσιμο

Σε λειτουργία τέθηκε από την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, που θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και αποτέλεσε μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «Smart Policing» και με χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά πλέον η τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση των ενεργειών του αστυνομικού, θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του.

Παράλληλα, για τον Δήμο Αθηναίων θα παράγεται και κωδικός RF πληρωμής, ώστε εναλλακτικά οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά την κλήση. Η εφαρμογή σύντομα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Τέλος το σβήσιμο των κλήσεων

Από την στιγμή που ο τροχονόμος θα «κόβει» μια κλήση, αυτή θα στέλνεται σε ειδική πλατφόρμα στην οποία δεν θα μπορεί κανείς να παρέμβει και να δώσει άφεση αμαρτιών στον παραβάτη.

Με το online σύστημα το πρόστιμο θα χρεώνεται στον ιδιοκτήτη ή τον νόμιμο εκπρόσωπο που κατέχει το αυτοκίνητο, όπως αυτό φαίνεται μέσω του gov.gr. Φυσικά οι παραβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους, οι οποίες αν κριθούν βάσιμες τότε η κλήση δεν θα ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εξαγγελίες της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο επόμενο διάστημα (ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι)  θα παρουσιαστεί και ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας όπου θα προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για όσους τελούν τροχαίες παραβάσεις που συνδέονται με σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Απίστευτο: Πρώην δήμαρχος διέγραψε όλα τα αρχεία και mail του δήμου – Στη Δικαιοσύνη ο νυν

AGGELOS DRITSAS

Συνελήφθησαν στο Άργος τρεις γυναίκες για κλοπή από κατάστημα

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε στα 38 της χρόνια η Μαρία Αθανασοπούλου – Είχε διασωθεί από τον σεισμό του 1986 στην Καλαμάτα

AGGELOS DRITSAS

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΠΑΝΑΣΙΝΑΙΚΟΣ 2024 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Διασωληνωμένος ο Δημήτρης Κόκοτας – Το ιατρικό ανακοινωθέν

AGGELOS DRITSAS

Παναγιώτης Δ. Παπαϊωάννου.

AGGELOS DRITSAS

ΚΤΕΛ Αργολίδας: Αλλαγή διέλευσης δρομολογίου από Αθήνα προς Άργος, Ναύπλιο και Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

Επιχείρηση της Αστυνομίας με 10 συλλήψεις στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ν.Δ : Παύλος Μαρινάκης – Συνέντευξη Τύπου στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Πρόεδρος στον Οίκο Ευγηρίας – Ίδρυμα Μαρίας Κ. Ράδου ο Κωνσταντίνος Νικολάου

AGGELOS DRITSAS

12ο Εαρινό Ράλλυ Άργους

AGGELOS DRITSAS

 Ναύπλιο: Φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με αγκυροβολημένα σκάφη στο λιμάνι

AGGELOS DRITSAS