ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υποδοχή της πρώτης πτήσης της AIR FRANCE στον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στελέχη της αεροπορικής εταιρείας AIR FRANCE, η διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και φορείς τουρισμού του Νομού, υποδέχτηκαν τους επιβάτες της πρώτης πτήσης από Παρίσι με την αεροπορική εταιρεία Air France, το Σάββατο 6 Ιουλίου.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας, Ευστάθιος Αναστασόπουλος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Υποδεχθήκαμε τη νέα πτήση προερχόμενη από τη γαλλική πρωτεύουσα, μια νέα σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, η οποία θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας.

Θεωρούμε ότι η νέα αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Παρίσι θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη, όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά και την υπόλοιπης Πελοποννήσου.

Από την πλευρά μας, έχουμε υποχρέωση να επιμείνουμε στην  κατεύθυνση της άμεσης έναρξης των προβλεπόμενων εργασιών αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις μελλοντικές προκλήσεις».

Με αφορμή την έναρξη της νέας αυτής πτήσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Air France συνεργάστηκαν με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Καλαμάτας, οργανώνοντας μια ξενάγηση των παιδιών καθώς και έκθεση ζωγραφικής στον χώρο του αεροδρομίου με θέμα τα αεροπλάνα και το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΚΔΑΠ μεΑ, Ευάγγελο Σπαράγγη: «Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, διοργανώθηκε μια ειδική επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και να μάθουν για τη λειτουργία του, καθώς και να παρακολουθήσουν από κοντά την προσγείωση ενός αεροσκάφους, πράγμα που ενθουσίασε τα παιδιά».

Από την Περιφέρεια προσφέρθηκαν δώρα και κεράσματα στα παιδιά, καθώς και στο προσωπικό της εν λόγω δομής. «Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθούν και άλλες επισκέψεις, δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα μέλη του ΚΔΑΠ να συμμετάσχουν, με την προοπτική να συνεχιστούν όλο τον χρόνο δράσεις που θα έχουν ως βασικό θέμα το παιδί», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, Μαρία Οικονομάκου.

Το νέο αυτό δρομολόγιο που ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου, θα παραμείνει στο πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι κατά τους μήνες αιχμής, Ιούλιο και Αύγουστο. Οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Σάββατο με αεροσκάφος Airbus 319 που διαθέτουν 143 θέσεις συνολικά. Η νέα αυτή σύνδεση θα προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εκτός από το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας που προσφέρει πλέον η περιοχή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια περιοχή με πλούσια ιστορία, εκπληκτικά τοπία, εξαιρετική τοπική γαστρονομία και πολιτιστική κληρονομιά. Με τη νέα αυτή πτήση υπογραμμίζεται η δέσμευση της Air France να επεκτείνει το δίκτυό της προωθώντας μοναδικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σοβαρό ατύχημα στην Αργολίδα: 16χρονη τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια θαλάσσιων σπορ

AGGELOS DRITSAS

Πολιτιστικός Συλ. Γαλατά 6οι ΠΑΝΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Η Αγγελική Λούμη Δημοτική Σύμβουλος Ερμιονίδας και Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου καταγγέλε

AGGELOS DRITSAS

Κόρινθος: Συμπλοκές Ρομά στο κέντρο της πόλης

AGGELOS DRITSAS

“Νέα Πελοπόννησος”: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του Πέτρου Τατούλη στην Αργολίδα (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Το Αργείτικο Καρναβάλι 2025 ξεκινά αύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

AGGELOS DRITSAS

ο Βασίλης Γ. Σιδέρης στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

AGGELOS DRITSAS

Γιορτάζει η Παναγία η Κατακεκρυμμένη ή Πορτοκαλούσα στο Άργος DRONE BINTEO 2024

AGGELOS DRITSAS

Μπάνιο από… χρυσό στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής: “Ζεματάει” η τιμή της ξαπλώστρας – Τρεις φορές πάνω οι τιμές τα Σαββατοκύριακα…

AGGELOS DRITSAS

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την Επικράτεια

AGGELOS DRITSAS

ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ? : Σουρωτήρι η οδός Αγία Ελεούσα – Λευκάκια στο Ναύπλιο … ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS