www.AggelosDritsas.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στις ΠΕ Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας την Δευτέρα 22 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Δευτέρα 22 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές,

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://civilprotection.gov.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γ΄ Εθνική Αργολίδα: Μεγάλη νίκη για τον Παναργειακό με χατ τρικ του De Souza – Ήττα για την Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Θετικά ξεκίνησε το λεμόνι – Καλές οι προβλέψεις για το πορτοκάλι – Μειωμένη παραγωγή στα μανταρίνια

AGGELOS DRITSAS

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Αγίων Αναργύρων στην Ερμιόνη,

AGGELOS DRITSAS

Ανώνυμη Εμπορική Βιομηχανική Εταιρία με έδρα τη Δαλαμανάρα Άργους ζητάει βοηθό λογιστή

AGGELOS DRITSAS

Μάθημα ζωής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΈΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΟΝΉΣΕΩΝ ΒΌΛΕΪ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΉΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Γ. Σιδέρης: Επιδαύριος Δρόμος 2025

AGGELOS DRITSAS

Λουκέτο και στο ταχυδρομείο της Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Οργή στην Ένωση Ερμιονίδας για τη διαιτησία και τη συμπεριφορά του Βαγγέλη Βλάχου

AGGELOS DRITSAS

Πορτοχέλι : 11ου Φεστιβάλ «Γεύσεις & Όψεις

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Πωλείται επιχείρηση εστίασης στην παραλία του Τολού

AGGELOS DRITSAS

Στο Ναύπλιο η δεύτερη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS