ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγο στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος.

Ο 72χρονος ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος έδωσε τα τελευταία χρόνια σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Μάλιστα για ένα μεγάλο διάστημα νοσηλεύθηκε στις ΗΠΑ όπου υποβλήθηκε σε επεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ασθένεια.

Η τελευταία λειτουργική του παρουσία ήταν τον προηγούμενο Μάϊο  κατά τους εορτασμούς της μνήμης του Οσίου Ιωάννη Ρώσου στο ομώνυμο προσκύνημα της Εύβοιας όπου συμμετείχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο με μέλη της πνευματικής του οικογένειας από την Μητρόπολη Χαλκίδος.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση της ημέρας κατά την οποία θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία, με πιθανότερο το Σάββατο, αλλά και το όνομα του μητροπολίτη που θα αναλάβει την ευθύνη της Τοποτηρητείας μέχρι την εκλογή του επόμενου μητροπολίτη στην τακτική Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον ερχόμενο Οκτώβριο..

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους Διονύσιος, κατά κόσμον Δημήτριος Μάνταλος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 . Ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Παρακολούθησε μαθήματα στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Χριστιανική Φιλοσοφία, Παιδαγωγικά)

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1974 και Πρεσβύτερος το 1979. Διακόνησε ως Ιεροκήρυκας (1977), Γενικός Αρχιερ. Επίτροπος (1978) και Πρωτοσύγκελλος (1990) της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας (2002) και ως Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου (2006).

Διετέλεσε υπεύθυνος Νεότητος και των Κατηχητικών Σχολείων καί Διευθυντής του Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Επίσης υπήρξε υπεύθυνος της δημιουργίας 25 Πνευματικών Κέντρων και των συγχρόνων Κατασκηνώσεων στην Ήλια Ευβοίας στην ίδια Ι. Μητρόπολη.

Οργάνωσε και λειτούργησε Σχολές Καταρτίσεως Στελεχών (Κατηχητών, Κατασκηνωτικών, Αντιαιρετικού Αγώνα). Διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών» Ν. Ευβοίας.

Ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα με συγγραφές άρθρων, διαλέξεις, συμμετοχές σε συνέδρια και πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές θεολογικού, κοινωνικού και εθνικού περιεχομένου.

Μητροπολίτης Κορίνθου χειροτονήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2006. Ήταν  ο 89ος Επίσκοπος Κορίνθου μετά την έλευση του Αποστόλου Παύλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ανδριανός στη Βουλή: Στόχος η δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη της τουριστικής μας βιομηχανίας

AGGELOS DRITSAS

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

AGGELOS DRITSAS

Χθες ήταν μια σημαντική μέρα για την ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας.

AGGELOS DRITSAS

Σας προσκαλούμε στην Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας.

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ: Αργολίδα: Σε κατάσταση συναγερμού όλοι οι ΤΟΕΒ για τον Ανάβαλο

AGGELOS DRITSAS

Προβολή ντοκιμαντέρ στο Άργος: “Αστυνομική βία και ψυχικό τραύμα”

AGGELOS DRITSAS

Επιτυχής εντοπισμός και διάσωση αγνοούμενου στην περιοχή Τολού ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Εντός έδρας ήττα για τον Πανναυπλιακό από τον Αιγέα Πλωμαρίου

AGGELOS DRITSAS

Χαρούμενες γιορτές αλλά όχι για όλους

AGGELOS DRITSAS

5ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Ζητείται προσωπικό κουζίνας και σέρβις για κατάστημα resto-bar

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Θλίψη για τον θάνατο συνταξιούχου αστυνομικού Παναγιώτη Κατερινάκου

AGGELOS DRITSAS