ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάζεται η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Λευκάκια Ναυπλίου. 

Την παραμονή της εορτής την Τρίτη 5 Αυγούστου 2025, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδας αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Παπουλέση, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. 

Πρόκειται για ένα μικρό και πανέμορφο εκκλησάκι, μόλις 6 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο. Το εκκλησάκι αυτό είναι αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Τα Λευκάκια είναι πεδινό χωριό του Νομού Αργολίδας. Βρίσκεται στην διαδρομή προς το Τολό και απέχει πέντε χιλιόμετρα από το Ναύπλιο. Είναι χτισμένο πάνω σε πέντε γήλοφους, σε υψόμετρο από 5 έως 25 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, εν μέσω του μεγάλου πορτοκαλεώνα της περιοχής. 

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, ημέρα των εγκαινίων του ομώνυμου ναού που ίδρυσε στο Θαβώρ η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Σωτήρης, η Σωτηρία, η Ευμορφία και η Μόρφω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.1888-ΑΛΚΥΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ=3-1

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη ανηλίκου στο Ναύπλιο με μαχαίρι – Χειροπέδες και στη μητέρα του

AGGELOS DRITSAS

Άγιος Βασίλειος Άργος

AGGELOS DRITSAS

Ε.Π.Σ. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας: “Ένας ακόμα νεκρός στους Δήμους”

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα έγινε το ξεκίνημα μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας

AGGELOS DRITSAS

74χρονος ασέλγησε σε 16χρονο με νοητική υστέρηση

AGGELOS DRITSAS

Η γιορτή του κλήδονα στο Πορτοχέλι

AGGELOS DRITSAS

 Ολοκληρώθηκε η πρώτη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων Πελοποννήσου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζονται οι εθιμοτυπικές επισκέψεις υποψηφίων ευρωβουλευτών στον Δήμο Ναυπλιέων.

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Αργείων “Ο Δαναός”: Πρωτοχρονιάτικη πίτα και συναυλία βραβευμένων νέων σολίστ

AGGELOS DRITSAS

Το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου στο Πόρτο Χέλι

AGGELOS DRITSAS