ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλίμου εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες σε όλη την Επικράτεια.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες σε όλη την Επικράτεια και συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφοριών και αποδεικτικών μέσων, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. 28χρονος και 31χρονος ύστερα από καταδίωξη στην περιοχή του Ασπροπύργου, οι οποίοι σε προγενέστερο χρόνο αποπειράθηκαν να παραβιάσουν παράθυρο οικίας στην περιοχή Ερυθρές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι κατηγορούμενοι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, έκαναν χρήση πυροσβεστήρα σε βάρος των αστυνομικών, τον οποίο στη συνέχεια εκσφενδόνισαν προς το εμπρόσθιο τμήμα του περιπολικού οχήματος.

Κατόπιν, οι δράστες ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλίμου, όπου πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, ενώ ταυτοποιήθηκαν 6 ακόμα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Άπαντες κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, ενώ σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για κλοπές και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλίμου, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, καθώς και διακριτούς εναλλασσόμενους ρόλους, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και συνακόλουθα την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Πώς δρούσαν

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, κινούμενα με επιχειρησιακό όχημα, το οποίο είχαν εκμισθώσει από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, εντόπιζαν τις οικίες-στόχους και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων κεντρικές εισόδους και μπαλκονόπορτες και αποκτούσαν πρόσβαση στους χώρους, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Χαρακτηριστικό της εγκληματικής τους δράσης αποτελεί το γεγονός ότι δεν δίσταζαν να εισέρχονται στις οικίες ακόμη και όταν οι ένοικοι βρίσκονταν εντός, ενώ προς μεγιστοποίηση της λείας τους προέβαιναν σε πολλαπλές διαρρήξεις μέσα στην ίδια ημέρα.

Από έρευνα στις οικίες και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-ρουχισμός που χρησιμοποίησαν για την τέλεση των κλοπών,

-4 κυνηγετικά φυσίγγια,

-πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

-γάντια.

Από τη μέχρι τώρα προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες σε Αττική, Αρκαδία, Κορινθία, Αργολίδα και Κατερίνη.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

AGGELOS DRITSAS

Με τι καιρό θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού – Πρόγνωση μέχρι την Τετάρτη 10/1

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός – Όραμα Δημιουργίας

AGGELOS DRITSAS

𝝙𝝪𝝢𝝖𝝡𝝞𝝟𝝜 𝝥𝝖𝝦𝝤𝝪𝝨𝝞𝝖 𝝩𝝤𝝪 𝝚𝝥𝝞𝝡𝝚𝝠𝝜𝝩𝝜𝝦𝝞𝝤𝝪 𝝖𝝦𝝘𝝤𝝠𝝞𝝙𝝖𝝨 𝝨𝝩𝝜𝝢 𝟴𝟵𝝶 𝝙𝝚𝝝

AGGELOS DRITSAS

Μαθητές και μαθήτριες από δυο γυμνάσια της Αργολίδας θα ξεναγηθούν στην μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων

AGGELOS DRITSAS

Πανελλήνιες 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση μέσω SMS σχετικά με τα αποτελέσματα

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος: Το Νοσοκομείο Αργολίδας λειτουργεί σε οριακή κατάσταση – Σειρά συναντήσεων με εργαζομένους

AGGELOS DRITSAS

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας εφοδιάστηκε

AGGELOS DRITSAS

Παρέλασαν στην Ασίνη. Χρόνια πολλά Ελλάδα. 

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα των οικοδόμων

AGGELOS DRITSAS

Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πραγματοποίησης της εμποροπανήγυρης

AGGELOS DRITSAS