ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ, σε super market. στο  Άργος μετά από έλεγχο που έγινε στις 25 Ιουνίου.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν στο σουπερμάρκετ παράβαση του άρθρου 1 της Υπουργικής απόφασης 91354/17 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ για «μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις» σε 10 κωδικούς προϊόντων.

Η συγκεκριμένη παράβαση σύμφωνα με την οποία τα προϊόντα στο λιανικό εμπόριο «πρέπει να εκτίθενται σε κάθε χώρο πώλησης έτσι ώστε η επισήμανση εκάστου είδους να γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή και με βάση τις αναγραφόμενες ενδείξεις, είτε επί της συσκευασίας-προϊόντος, είτε στην αντίστοιχη πινακίδα – ετικέτα, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέσο πληροφόρησης, να είναι δε ακριβής και σαφής ώστε να μην παραπλανάται ο καταναλωτής» επισύρει πρόστιμο 1.000 ευρώ ανα κωδικό.

Οι περιφέρειες ανά την επικράτεια διαπιστώνουν συχνά πως πολλά προϊόντα στα ράφια σουπερμάρκετ και καταστημάτων, δεν έχουν τιμές και φυσικά επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Πρόκειται για σαφή παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος των καταναλωτών, να γνωρίζουν τις τιμές των προϊόντων που θέλουν να αγοράσουν.

Οι σαφείς ετικέτες τιμών, είτε πρόκειται για μία σοκολάτα, είτε για ένα πακέτο μακαρόνια είτε ακόμα και για ένα ακριβό μπουκάλι ουίσκι είναι απαραίτητες για να μπορεί ο καταναλωτής να κάνει σύγκριση αφενός και επίσης να έχει ευρύ πεδίο επιλογής. Επίσης οι τιμές βοηθούν τους πελάτες ενός καταστήματος να διαπιστώσουν εάν η τσέπη τους αντέχει το αντίτιμο καθώς και να εντοπίσουν μία ενδεχόμενη αύξηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου

AGGELOS DRITSAS

Κύπελλο Ελλάδος: Πρόκριση για τον Παναργειακό στα πέναλτι

AGGELOS DRITSAS

Συναυλία με ιστορικά τραγούδια εποχής για την 130η επέτειο του ΔΑΝΑΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Διαχείριση απορριμμάτων: Αγγίζουν τα 3 εκ ευρώ οι οφειλές δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Συμμορία με δράση και στην Αργολίδα έμπαινε σε σπίτια και τα “ξάφριζε”

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Μαλτέζος: Τα επόμενα πέντε χρόνια, θα είναι χρόνια προοπτικής και ανάπτυξης για τον τόπο μας

AGGELOS DRITSAS

Επιτέλους τέλος στο ” στο σύνδρομο της Πομπηίας”

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός, μετά το τέλος της συνάντησης, υπογράμμισε τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Για αυτό ζητάω σήμερα την ψήφο σου

AGGELOS DRITSAS

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ : Ειδικά Χρώματα Διαγραμμίσεων από τον πρόεδρο της Θερμησίας

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ ανοιχτά από το Κρανίδι – Αισθητός και σε περιοχές της Αττικής

AGGELOS DRITSAS