ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάζεται η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Λευκάκια Ναυπλίου. 

Την παραμονή της εορτής την Τρίτη 5 Αυγούστου 2025, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδας αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Παπουλέση, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. 

Πρόκειται για ένα μικρό και πανέμορφο εκκλησάκι, μόλις 6 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο. Το εκκλησάκι αυτό είναι αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Τα Λευκάκια είναι πεδινό χωριό του Νομού Αργολίδας. Βρίσκεται στην διαδρομή προς το Τολό και απέχει πέντε χιλιόμετρα από το Ναύπλιο. Είναι χτισμένο πάνω σε πέντε γήλοφους, σε υψόμετρο από 5 έως 25 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, εν μέσω του μεγάλου πορτοκαλεώνα της περιοχής. 

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, ημέρα των εγκαινίων του ομώνυμου ναού που ίδρυσε στο Θαβώρ η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Σωτήρης, η Σωτηρία, η Ευμορφία και η Μόρφω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη για τη Γιορτή της Μητέρας

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Δήλωση του Κωνσταντίνου Μάκαρη για την κατάθεση του ψηφοδελτίου

AGGELOS DRITSAS

Ανδριανός στην έναρξη συγκομιδής της βιομηχανικής ντομάτας στο εργοστάσιο της ΚΥΚΝΟΣ στα Σαβάλια Ηλείας.

AGGELOS DRITSAS

Απόκριες στο Ναύπλιο: Κυνήγι χαμένου θησαυρού με σαπουνοδρομίες και…. γιαουρτοπόλεμο -Δείτε βίντεο

AGGELOS DRITSAS

Ομάδα Γυναικών Άργους: “Για την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος”

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Νιόπαντρο ζευγάρι φωτογραφήθηκε με τα ευρωπαϊκά τρόπαια

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη ανηλίκου στο Ναύπλιο με μαχαίρι – Χειροπέδες και στη μητέρα του

AGGELOS DRITSAS

Κρίσιμα ερωτήματα για προϋπολογισμό του Δήμου Ερμιονίδας έτους 2025,

AGGELOS DRITSAS

Η Αφρικανική σκόνη είναι επικίνδυνη για την υγεία μας

AGGELOS DRITSAS

Το Λυγουριό, η έδρα του Δήμου μας, ήταν και είναι η κοινότητα που έχει συνδέσει το όνομα της με το Ασκληπιείο της Επιδαύρου!

AGGELOS DRITSAS

ΠΙΤΣΑΣ : Σας παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί και να σέβεστε τον χώρο

AGGELOS DRITSAS